Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgers trappen in 1 aprilgrap van LocHal, toch niet daten in de bieb

Onlangs riep minister-president Mark Rutte de Nederlandse jongeren op om mee te discussiëren over de nieuwe anderhalvemetersamenleving. Met het project ‘Children for the future’ wil Bibliotheek LocHal hier aan bijdragen.
De LocHal in Tilburg | Foto Gijs Franken / Omroep Tilburg

Na de aankondiging van Bieb Flirt ontving de LocHal onder andere berichtjes op social media en telefoontjes naar de klantenservice. Mensen zagen het wel zitten om tijdens het studeren of werken in de LocHal hun potentiële nieuwe partner te ontmoeten. Helaas voor hen ging het om een 1 aprilgrap.

De Lochal kondigde vorige week Bieb Flirt aan. Bij het reserveren van een werkplek kon je aangeven of je open stond voor een potentiële match. Daarbij kon je aangeven op welk geslacht je valt, hoe oud diegene mag zijn en wat je favoriete boek is.

Positieve reacties
Er kwamen verschillende reacties binnen van mensen die dit wel zagen zitten. Helaas voor hen werd afgelopen weekend bekend dat het ging om een 1 aprilgrap. Op Facebook schreven verschillende mensen dat ze er volledig in trapten. “Ik ben hier heel hard ingetrapt! En ik vond het best een goed idee”, schrijft iemand op Facebook. Iemand anders zei: “Leuk bedacht. Dit was er eentje waarbij ik er wel in trapte.”

Via social media kreeg de LocHal verschillende vragen over waar je je dan kon aanmelden. Ook werd de klantenservice regelmatig gebeld met dezelfde vraag. Uiteindelijk bleek het dus om een 1 aprilgrap te gaan, maar daar blijft het wellicht niet bij.

Klein vervolg
“We zijn aan het kijken of we er nog een vervolg aan kunnen geven”, geeft Michelle Vleugels van Bibliotheek Midden-Brabant aan. “Blijkbaar viel het in de smaak.” Hoe dat er dan precies uit moet gaan zien, is nog helemaal niet bekend.

Pieter Soethout