Willem II blijft koploper in vierde periode, Van Berkel blinkt uit

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Willem II heeft afgelopen zaterdag weer een belangrijke overwinning over de streep weten te trekken. In een zeer sfeervol Koning Willem II Stadion werd De Graafschap met 3-2 opzij gezet. Goirlenaar en product van eigen jeugdopleiding Niels van Berkel had een groot aandeel in de overwinning.

De 21-jarige linksback was met een assist en goal belangrijk voor de Tricolores, die het in de laatste minuut bijna mis zagen gaan. Siem de Jong tekende namens De Graafschap voor de 3-3, maar zag zijn goal afgekeurd worden door de scheidsrechter.

Niels van Berkel
In eerste kwartier ging het gelijk op, waarna Willem II de wedstrijd naar zich toe trok. Thijs Oosting kreeg een goede kans, maar wist nog niet te scoren. De Tricolores bleven gas geven en scoorde in de 35e minuut de openingstreffer. Kabangu kon binnenschieten na een fijne voorzet van Niels van Berkel.

Willem II zette in de eerste helft fel druk en maakte het De Graafschap daarmee knap lastig. Na rust was De Graafschap strijdlustig en kwam het beste uit de kleedkamer. Dit zorgde er dan ook voor dat de Tricolores in de 57e minuut tegen een 1-2 achterstand aankeken.

Bokila
Na deze twee treffers werd Willem II weer wakker. Willem II Trainer Robbemond bracht Poll Llonch en Jeremy Bokila binnen de lijnen. Bokila gaf de assist op Van Berkel, die zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte. In de 71e minuut tekende diezelfde Bokila, na een mooie aanval, voor de 3-2. Waarna de bekende ‘Bokila song’ over de tribunes galmde.

Het laatste kwartier werd er een van billenknijpen voor de Tilburgse aanhang. De Graafschap pompte hoge voorzetten, die lang onderweg waren, de Tilburgse zestien in. Willem II had hier de nodige moeite mee en kwam goed weg met twee ballen op de paal en het afgekeurde doelpunt van Siem de Jong. De opluchting was ook groot toen de scheidsrechter na vierennegentig minuut affloot en de drie punten in Tilburg bleven.

Sfeervol
Na de wedstrijd was er op social media veel lof voor de supporters van beide ploegen. In de tijd dat supporters vaak in het nieuws komen wegens misdragingen, was er zaterdagavond sprake van wederzijds respect en een geweldige sfeer. De King Side heeft negentig minuten lang gekolkt en de supporters van De Graafschap gaven de wedstrijd kleur met hun sfeeracties.