Ook stijging in vaccinaties Willem II Stadion

Ook in het Willem II Stadion worden sinds maandag meer vaccinatieprikken gezet. Dat verklaart GGD Hart Voor Brabant aan Omroep Tilburg. De landelijke GGD zag sinds maandag een opvallende stijging in het aantal vaccinaties.

In Tilburg mogen mensen ‘prikken’ zonder afspraak. In het stadion was het drukker sinds maandag: ‘Deze week zijn er in Tilburg 381 vaccinaties gezet bij de vrije inloop. Vorige week werden er 330 gezet.’ Dat komt neer op een stijging van 15,5%.

Licht gestegen

Er is ook een lichte stijging van 2,5% in het aantal gezette eerste vaccinaties in Tilburg. Vorige week ging het om 541 prikken; deze week krijgen 554 Tilburgers hun eerste prik.

De Jonge zei eerder te hopen dat de coronapas tot meer vaccinaties zou leiden. Of er sprake is van een structurele trend, is nog niet te zeggen. “Daarvoor zouden we minimaal een week aan stijgende cijfers moeten hebben”, verklaarde een RIVM-woordvoerder aan de NOS.

Vorige week werd duidelijk dat de vaccinatiegraad in Tilburg lager lag dan in omringende dorpen. Ook lag Tilburg achter op het landelijke gemiddelde van 77% volledige vaccinatie.

Het Willem II Stadion zet eind dit jaar de laatste prik. In Tilburg zijn tot die tijd open inloopdagen voor vaccineren zonder afspraak. Data en tijden zijn te vinden op de website van de GGD: Coronavaccinatie zonder afspraak | GGD Hart voor Brabant (ggdhvb.nl).

Edita Saakian