Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Geen nachtbussen met carnaval, dus taxi’s draaien overuren: ‘We gaan niet stilzitten’

Tilburgse carnavalsvierders worden dit jaar niet door nachtbussen naar huis gebracht. Dat betekent dat de taxichauffeurs in Tilburg overuren moeten draaien. Ondanks de drukte maken ze zich geen zorgen.

De aanhoudende personeelstekorten bij Arriva maken het onmogelijk om chauffeurs tot in de late uren te laten rijden. Het vervoersbedrijf liet in een verklaring weten dat het er ‘alles aan gedaan heeft’ om Kruikenstad toch te voorzien van nachtbussen, maar het bleek toch niet haalbaar.

Drukte opvangen
Tilburgers moeten dus op een andere manier thuis zien te komen. Volgens Bert Korthout, van het gelijknamige taxibedrijf, gaan ze het druk krijgen. “We gaan niet stilzitten de komende week. Gelukkig denken we de drukte wel op te kunnen vangen.”

Net zoals in andere sectoren kampte ook de taxibranche met personeelstekorten. “We hadden aan het einde van vorig jaar moeite met het vinden van personeel, maar dat hebben we weggewerkt. Op dit moment werken er bij ons ruim 400 taxichauffeurs en is er van een personeelstekort geen sprake meer”, laat Bert weten.

Omliggende dorpen
Korthout heeft als één van de weinige bedrijven chauffeurs in loondienst. “We hebben ook genoeg mensen die werken tijdens carnaval. Ik verwacht dus geen enkel probleem.” Hoe carnavalsvierders in de omliggende dorpen thuis gaan komen, is nog wel even afwachten. Korthout rijdt namelijk alleen binnen Tilburg. “Ik denk dat veel mensen dit jaar de fiets moeten pakken, waar ze eerder de nachtbus namen.”

Opvallend is het volgens hem dat de drukte tijdens carnaval al jaren steeds minder wordt. “In dorpen wordt steeds minder carnaval gevierd en we merken dat carnaval in Tilburg qua drukte steeds meer lijkt op de weekenden, maar dan vier dagen lang.”

LEES OOK:
Er rijden dit jaar geen nachtbussen in Kruikenstad

Edita Saakian