Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Er rijden dit jaar geen nachtbussen in Kruikenstad

Foto: Collin Beijk

In Tilburg rijden dit jaar geen nachtbussen tijdens carnaval. Arriva heeft niet genoeg personeel om de bussen ook ’s nachts door te laten rijden, laat het bedrijf weten in een verklaring.

Het vervoersbedrijf kampt met een personeelstekort. Een woordvoerder geeft aan dat ‘er alles aan gedaan is’ om de bussen ook ’s nachts in Kruikenstad te laten rijden. Er is zelfs gekeken of andere regio’s Tilburg zouden kunnen ondersteunen, maar dit bleek niet haalbaar.

Invloed op de roosters
“Nachtdiensten hebben invloed op de roosters”, laat de woordvoerder van Arriva weten. “Iemand die een nacht rijdt, kan de dag daarvoor en de dag daarna niet overdag werken.” Daarom is het niet mogelijk om nachtbussen te laten rijden.

De woordvoerder laat weten dat Arriva de situatie ‘heel vervelend vindt’. In andere steden wordt er wel gereden. Het vervoersbedrijf zag dat daar voorgaande jaren meer mensen gebruik maakten van de nachtbussen. “We zagen dat de bussen in Den Bosch ’s nachts een stuk drukker waren dan in Tilburg.”

De laatste bussen (lijn 1,2,4 en 9) vertrekken net na middernacht. Lijn 5 vertrekt rond 23:15. De overige buslijnen vertrekken al rond 9 uur ’s avonds. Overdag rijden er soms wel extra bussen, bijvoorbeeld tijdens de optocht op zondag.

Vorig jaar wel
Vorig jaar reden er wel nachtbussen. Op die manier kon je ook in de late uurtjes de bus pakken naar de Reeshof, Udenhout en Berkel-Enschot. Dit jaar zullen de carnavalsvierders op een andere manier thuis zien te komen.

Pieter Soethout