Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Twee mensen aangehouden door revolver en nepwapens in huis

Foto: Politie.

Twee mensen zijn aangehouden voor het bezit van een revolver en nepvuurwapens. De politie vond deze in hun huizen. De huizen werden doorzocht, omdat de mensen worden verdacht van drugshandel.

Een  30-jarige Tilburger is dinsdagavond op het Bart van Peltplein aangehouden. Toen de politie zijn huizen ging doorzoeken, vonden ze aan het Professor Rogiershof een revolver. Daar is een 29-jarige bewoonster opgepakt. In het huis werden ook restanten van drugs gevonden. In een ander huis zijn twee nepvuurwapens, die heel echt leken, in beslag genomen.

Onderzoek
Het onderzoek naar de drugshandel startte in november 2022. De politie ontving meldingen via Meld Misdaad Anoniem en kreeg andere signalen. De melders zeggen dat er in het pand aan het Professor Rogiershof de hele tijd klanten langskomen voor drugs.

Doorzoekingen
De 30-jarige Tilburger staat ingeschreven op een ander adres in de wijk Loven-Besterd. Hier zijn de nepvuurwapens gevonden. De auto waarin hij reed is in beslag genomen, net als een paar telefoons, dure horloges en een computer. Het onderzoek gaat door.

Pleun van Diessen