Kinderboekenactie van de Johan Stekelenburg Stichting heeft een vervolg

Dat de eerdere kinderboekenactie van de Johan Stekelenburg Stichting een vervolg krijgt vinden de stichting en de uitgever van het boek heel welkom. Samen met de uitgever en de basisscholen en de kinderopvang gaat de stichting dus zorgen dat kwetsbare leerlingen thuis kunnen lezen.
Frank van Pamelen is een van de bekende schrijvers van het kinderboek dat tijdens de actie van de Johan Stekelenburg Stichting zijn weg gaat vinden naar veel kinderen

TILBURG – In het vervolg dat de stichting nu heeft gegeven aan haar actie van vorig jaar vinden honderden boeken hun weg naar kinderen. Kwetsbare kinderen die dat hard nodig hebben. Dit vanuit de visie dat alle kinderen in Tilburg in staat moeten worden gesteld om mee te doen.

Dat de vorige kinderboekenactie van de Johan Stekelenburg Stichting hoe dan ook een vervolg heeft vinden de stichting en de uitgever van het boek dat centraal staat heel welkom. Zeker in deze tijd waarin de scholen en bibliotheken maar beperkt toegankelijk zijn. Samen met de uitgever, de basisscholen en de kinderopvang gaat de stichting dus zorgen dat kwetsbare leerlingen thuis kunnen lezen. Honderden boeken worden uitgedeeld aan leerlingen in groep 4 en groep 5. Omdat men in Tilburg elk kind mee wil laten doen.

Leesplezier voor leerlingen van de basisschool

Het boek Een vreemde vogel in de klas is volgens de stichting goed ontvangen. Het boek is als estafette-verhaal bedacht en is geschreven door duizenden leerlingen samen met bekende kinderboekenschrijvers. Op allerlei manieren sluit het zo aan bij de belevingswereld van kinderen. Zo is het eerste hoofdstuk door Frank van Pamelen geschreven in fictie, hoofdstuk twee is een strip van Rian Visser, en zo gaat het maar door. Dit boek is gratis te downloaden.

Kees-Luc Simons