Hennepkwekerij aangetroffen in de Enschotsestraat na een inbraakmelding

Archieffoto

TILBURG – Nadat de politie op een melding af was gegaan van een op handen zijnde inbraak, trof zij op locatie een hennepkwekerij aan. Er werden drie personen aangehouden.

Vrijdagochtend, rond 05:00 uur, belde een getuige naar de politie. Er zou in de Enschotsestraat in Tilburg worden ingebroken. Vier mannen probeerden met een koevoet de voordeur van een woning open te breken. Toen de politie bij de woning, waar ze later bij onderzoek ook nog een hennepkwekerij zouden vinden, aankwam troffen zij een opengebroken deur aan. Zij gingen naar binnen en ze werden meteen geconfronteerd met de inbrekers in de woning.

Vluchten

De inbrekers zagen de agenten en wilden eigenlijk meteen vluchten, maar één van hen begon te vechten met één van de agenten. De drie andere verdachten wisten in eerste instantie te ontsnappen. Nadat de agenten de drie rennend hadden achtervolgd, lukte het ze om twee van hen alsnog aan te houden. Tot slot is de vierde verdachte, die had gevochten en achter was gebleven in de woning, ook aangehouden.

Niels Verdaasdonk