Marokko-fans springen op rijdende auto na WK-zege: ‘Vriendin was in paniek’

foto: TikTok / Omroep Brabant

Na de WK-zege van Marokko zaterdagavond verscheen op TikTok een filmpje van feestvierende fans die in Tilburg aan een rijdende auto hangen en zelfs op het dak liggen. Te zien is hoe de auto slalommend en slippend er vandoor gaat terwijl omstanders joelen en lachen. De bestuurder in kwestie meldde zich bij Omroep Brabant. Hij kan er niet om lachen: “Als ik wist dat dit zou gebeuren, had ik een andere route gekozen.”

Dat meldt Omroep Brabant. Zaterdag schreef het Marokkaanse elftal schreef geschiedenis door te winnen van Portugal en zich te plaatsen voor de halve finale van het WK. De uitzinnige fans gingen op verschillende plekken in Brabant de straat op om feest te vieren.

“Ik zag in m’n spiegel dat ze een cobra onder de auto wilden gooien.”

Zo ook in Tilburg waar het ‘feestje’ drie uur later nog steeds gaande was, zo weet de bestuurder van de auto. “Ik ging rond negen uur ’s avonds met mijn vriendin naar het centrum. Vanwege een ongeluk moesten we omrijden en toen kwamen we stil te staan op de Besterd”, vertelt de jongen die alleen anoniem zijn verhaal wil doen.

Op de Besterdring stond een groep van zo’n honderd Marokko-fans, die de auto omsingelden. “Ze begonnen te schudden, gingen aan de auto hangen en ik hoorde dat er iemand boven op het dak liep.” De supporters hadden ook vuurwerk bij zich. “Op een gegeven moment zag ik in m’n spiegel dat ze er een cobra onder wilden gooien. Toen ben ik in z’n achteruit gegaan, meteen weer in z’n vooruit en zo snel mogelijk weggereden.”

“Mensen reageren dat het poging tot moord is.”

Diezelfde avond zag hij het filmpje op TikTok langskomen. “Ik vind dat apart. Ik snap niet dat je zoiets erop zet en meent dat het grappig is.” Hij baalt van de reacties, omdat sommige mensen hem erop aankijken. “Mensen reageren dat het poging tot moord is. Wat zou jij doen als al die mensen om je auto komen hangen en je met een vriendin in de auto zit die helemaal in paniek is? Nu lijkt het alsof ík gek ben.”

De jongen reed in de auto van zijn ouders, die bleef onbeschadigd. Wat er is gebeurd met de persoon die bovenop zijn auto lag, weet hij niet. “Hij is er denk ik bij een stoplicht vanaf geklommen. Of hij is er vanaf gevallen. Ik vind het ook niet interessant, blijf gewoon van andermans spullen af.”

Omroep Brabant