Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Willem II trainer Kevin Hofland ontslagen

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Kevin Hofland, trainer van Willem II, is ontslagen. Dat laat de club weten op haar eigen website. De clubleiding heeft niet langer vertrouwen in de oud-speler van onder andere Feyenoord.

Nadat de Tricolores de derby met NAC verloren, dachten veel fans al dat dit het einde voor de trainer zou zijn. Maandagmiddag kregen zij gelijk, want de samenwerking tussen Hofland en Willem II is per direct beëindigd.

Geen vertrouwen meer
De clubleiding denkt niet dat het team onder leiding van Hofland mee kan doen om de bovenste plekken in de Keuken Kampioen Divisie. Na nog geen jaar komt er nu dus een einde aan de periode van Hofland bij Willem II.

De rest van de stafleden bereidt zich deze week voor op de uitwedstrijd in Doetinchem tegen de Graafschap. Wie de nieuwe hoofdtrainer gaat worden, is op dit moment nog niet bekend.

Moeilijk besluit
Volgens technisch directeur Teun Jacobs was het een moeilijk besluit. “Kevin zijn band en dagelijkse omgang met de overige stafleden, de spelersgroep en medewerkers van de club was heel goed. Hij heeft zich met hart en ziel voor de club ingezet en qua manier van werken valt hem niets te verwijten.”

Het besluit is genomen op basis van de sportieve prestaties. Willem II staat op dit moment achtste in de Keuken Kampioen Divisie. Het doel is terugkeren in de Eredivisie, maar de resultaten vallen dit seizoen nog erg tegen.

Hofland zelf geeft aan dat ‘hij de club zeer dankbaar is en dat hij baalt van de tegenvallende resultaten’.


Pieter Soethout