Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Vader en zoon maakten drugsketels in schuur achter hun huis

Een man, aan wie een lokaalverbod was opgelegd, ging bij zijn aanhouding door het lint en beet ook een agent.
Foto: politie

Bij het huis aan de Hoogvensestraat in Tilburg waar dinsdagochtend een inval werd gedaan, werden drugsketels in elkaar gezet. De bewoner, een man op leeftijd, en zijn zoon zijn opgepakt. Ze worden verdacht van ‘het faciliteren van drugslabs’. Buren wisten van niks. “Het zijn gewoon heel aardige mensen.”

Het politieonderzoek is dinsdag aan het begin van de middag nog volop aan de gang, nadat er eerder op de dag een inval werd gedaan. Rond halfnegen werd de buurt opgeschrikt, vertelt iemand uit de buurt aan Omroep Brabant. “’Doe open, doe open!’, werd er geroepen. Op dat moment moesten de bewoners zich nog aankleden.”

In een loods achter het huis werden de ketels in elkaar gelast, ontdekte de politie. Volgens buurtbewoners woonde de zoon niet bij zijn ouders, maar kwam hij wel vaak over de vloer.

De spullen worden weggehaal (foto: Omroep Brabant).
De spullen worden weggehaal (foto: Omroep Brabant).

‘Schattige oudjes’
Dat er bij het huis een inval is gedaan, verrast de buurtbewoners. “Ik ken ze als schattige oudjes”, vertelt een vrouw in de straat. “Gewoon oude lassers. Soms zie je auto’s stoppen, je denkt dan dat ze een stoel ofzo repareren. Maar er gebeurde daar dus hele andere dingen achter de voordeur.”

De buurt is blij dat in hun straat de drugs niet gemaakt werd. “Dat is een hele opluchting, er wonen hier veel kinderen.”

Omroep Brabant