Willem II wil na drie overwinningen ook Helmond Sport afvinken

Martijn Kaars onder druk gezet door Matthias Verreth (foto: Geert van Erven)

De mannen van Willem II nemen het vrijdagavond op tegen Helmond Sport. Bij deze Brabantse derby wil trainer Peter Maes beginnen met afvinken. “Ik vind dat we klaar moeten zijn voor morgen. Ik weet nu al dat we toch wel wat meer moeten leveren dan de afgelopen drie wedstrijden.”

Een bekende blessure is en blijft die van Niels van Berkel aan zijn knie. Ook Jayden Houtriet ontbreekt bij het eerste elftal vanwege een liesblessure. “Jayden is aangesloten bij de belofte”, vertelt de trainer van Willem II. Verder ging het om twee mannen: Meerveld en Verreth. “Die zijn gewoon fit genoeg.” Maes maakt hierbij altijd de afweging of ze de top van hun kunnen, kunnen behalen. Dit is nodig als Willem II wil beginnen met ‘afvinken’.

De vermoedelijke opstelling voor de wedstrijd is als volgt: Smits; St. Jago, Behounek, Schouten, Nizet; Doodeman, Bosch, Verreth, Meerveld; Hilterman, Oosting.

De aftrap vindt op vrijdagavond om 20:00 plaats in het GS Staalwerken Stadion. Volgens de Belgische trainer staat het team uit Helmond niet op de positie waar ze zouden moeten staan in de ranglijst. Desondanks zijn ze wel in goede vorm wanneer ze thuis spelen, benadrukt Maes. “Sinds half december hebben ze thuis geen enkele wedstrijd meer verloren. Bovendien hebben ze niet de minste tegenstanders gehad. We zijn ons dus bewust van de uitdaging die voor ons ligt.”

Diepe ballen

Martijn Kaars, topscorer van de KKD, speelt het liefst met diepe ballen en zoekt vaak de grens van buitenspel op. Aan de andere kant vertrouwt Raffael Behounek vooral op zijn positionering, terwijl Kaars gewoon ontzettend snel is. Maes wil niet onthullen hoe hij dit tactisch gaat aanpakken met zijn verdediging. “We moeten de tegenstander niet slimmer maken dan ze al zijn.”

Tijdens de training moest Maes zijn spelers nog wel op scherp zetten, vooral als Willem II wil beginnen af te vinken. Niettemin is Maes over het algemeen positief over de mentaliteit van het team. “Ik denk dat we op dat vlak een fantastische groep hebben. Iedereen lijkt bereid te zijn en we delen eigenlijk allemaal hetzelfde doel. Dat is heel duidelijk, er is niemand die een andere richting opgaat, en dat zou ik ook niet accepteren.”

LEES OOK:
Willem II wint van VVV en doet goede zaken in titelstrijd

Tristan Kans