Duurdere kaartjes Efteling zorgen voor boze reacties

Efteling voert prijsverhoging door.
Foto: De Efteling

“Ik hoop dat iedereen massaal de Efteling boycot” en “P L E U R T een eind op met je achterlijke toegangsprijzen” zijn een aantal reacties op een tweet van de Efteling over hun nieuwe zomerprijzen. Een ticket gaat nu rond de vijftig euro kosten en dan heb je nog niet geparkeerd of gegeten.

Stel, je hebt twee kinderen en wil met het hele gezin een dagje naar de Efteling. Voordat je het park inloopt, betaal je 12,50 euro voor een parkeerticket. Een kaartje kost je tussen de veertig en vijftig euro. Dat zou betekenen dat je een kleine tweehonderd euro kwijt bent om binnen te komen.

Verkeerde keelgat

Met de inflatie is het leven sowieso al duurder geworden en de zomerprijs voor de kaartjes van de Efteling schieten bij sommigen in het verkeerde keelgat. Mensen vinden het belachelijk dat je zoveel betaalt om vervolgens grotendeels van de dag in de rij te spenderen en dat laten ze weten op X.

Maar niet iedereen is boos, want er zijn veel tweets die het in perspectief plaatsen. Zo zegt Cees: “Prijzen vallen wel mee als je kijkt wat je ervoor krijgt. Als ik met twee kinderen naar de film ga en wat ga eten ben ik hetzelfde kwijt. Dat is in vier uurtjes bekeken. Efteling is de hele dag…”.

Duurdere kaartjes

De inflatie is afgelopen periode goed merkbaar, zo ook bij uitjes met het gezin. De Efteling is zich daar ook van bewust. “We begrijpen dat het voor sommige gezinnen best wel prijzig is om naar de Efteling te gaan”, meldt de persvoorlichter. De Efteling probeert mensen met minder bestedingsruimte ook de mogelijkheid te bieden om een dagje te komen. Dit doet het park met het ondersteunen van kortingsacties.

Daarnaast is het toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen, waardoor je in principe geen extra kosten hoeft te maken. Maar goedkoop is het niet. “De prijsstijging was nodig voor het behoud en continuïteit van de Efteling”, aldus de persvoorlichter.

LEES OOK:
Efteling gaat jaarlijks 80.000 entreetickets doneren voor arme gezinnen

Isa Hamerlinck