Willem II wint van VVV en doet goede zaken in titelstrijd

Hilterman viert zijn doelpunt met Doodeman (foto: Geert van Erven)

Groots werd er zaterdagavond niet gespeeld in het Koning Willem II Stadion, maar toch kwamen de Tricolores zonder kleerscheuren uit de strijd. Er werd met 2-0 gewonnen van VVV Venlo. Hierdoor staat de ploeg van Peter Maes vijf punten voor op nummer twee Roda JC.

Waar Willem II stroef begon, weerhield de ploeg daarna een herhaling van de play-offs van vorig seizoen. Ondanks dat Hilterman de afgelopen week ziek was, liet hij het stadion in de 19e minuut juichen met de eerste goal. In de tweede helft volgde al snel de tweede voltreffer, al werd die niet door de thuisploeg gemaakt.

Stijlvol stifje

In het begin van de wedstrijd spelen de Kruikenzeikers afwachtend. Na de hoge druk van VVV Venlo, dat stevig in de duels kwam, wist Willem II toch een omslag te maken en creëerde het team van Peter Maes veel kansen, al werden deze nog niet benut.

Hilterman beet het spits af in de 19e minuut. Een bekeken bal van Oosting zette Hilterman één-op-één met de keeper, die het met een stijlvol stifje wist af te ronden. “Het was een goed drukmoment, waarin we de bal wisten te veroveren. Vervolgens komt Thijs tussen de linies aan de bal en gaf hem heerlijk mee. Toen de keeper uit kwam neemt gevoel het over en wist ik dat ik hem met een stifje mooi erin kon krijgen”, analyseert Hilterman zijn goal.

Daarna hebben de Tricolores de smaak te pakken en is de bal alleen nog maar te vinden op de helft van VVV. Tegenvaller is wel dat Meerveld in de 21e minuut geblesseerd uitvalt, die wordt gewisseld voor Svensson.

Droomstart

De tweede helft begint sterk voor de thuisploeg. In de 48e minuut komt er een voorzet vanaf rechts, waarna aanvoerder van VVV Venlo Ketting de bal in het eigen goal glijdt. De mannen van Peter Maes spelen daarna vooral om hun voorsprong te behouden. Willem II creëert nog wel een aantal kansen, maar geen van die kansen mocht baten.

Steeds dichterbij

Hoewel concurrent Roda zaterdagavond ook wist te winnen, heeft Willem II een mooie voorsprong van vijf punten. Met nog zeven wedstrijden te gaan, lijkt een eventuele huldiging op de Heuvel met de week dichterbij.