Willem II na 15 jaar weer terug op het Europese podium

De Kingside
Foto: Omroep Tilburg

TILBURG – De Tilburgse voetbalclub Willem II is na 15 jaar afwezigheid weer te bewonderen op het Europese podium. Na het stilleggen van de competitie vorig jaar eindigde de club op de vijfde plek en heeft daarmee een Europees ticket verdiend. Willem II heeft als gevolg gelijk een recordoverwinning behaald tijdens de tweede kwalificatieronde.

Afgelopen woensdag heeft Willem II die tweede ronde gespeeld tegen Progrès Niederkorn uit Luxemburg. Dit resulteerde in een flinke overwinning voor de Tilburgse club. De wedstrijd eindigde met een eindstand van Progrès Niederkorn 0-5 Willem II. Als gevolg van corona kan er geen publiek aanwezig zijn tijdens de wedstrijden in de UEFA Europa League. Toch stonden trouwe Willem II-supporters langs de berm de club aan te moedigen. Hierop laat Jan van den Dries, de voorzitter van de supportersclub, weten: ‘’Er mocht dan geen publiek aanwezig zijn, maar de wedstrijd was toch een groot feest door de trouwe Willem II-supporters.’’ Daarnaast is de 5-0-overwinning van Willem II in de Europa League een recordoverwinning.

Derde ronde

In de komende derde ronde zullen de Tricolores het opnemen tegen het Schotse Rangers FC in een thuiswedstrijd. Rangers FC won donderdagavond in Gibraltar van Lincoln Red Imps eveneens met een eindstand van 0-5. Willem II zal daarom in eigen stadion de wedstrijd tegen Rangers FC gaan spelen op donderdag 24 september. Hier kunnen door corona ook geen supporters bij aanwezig zijn.

Janneke Timmermans