Electric Hollers opent ‘vol power’ het seizoen bij Heyhoef-Backstage

Blues, rock, een tikje psychedelisch, met vintage geluid en een berg energie bracht Electric Hollers in 2018 hun eerste plaat ‘Rise’ uit.

TILBURG – Op zondag de 13e trapte het kwartet Fadango de nieuwe reeks van ‘Coolvibes’ al af bij Heyhoef. Maar zet je nu schrap om op zaterdag de 26e bij het eerste concert in de nieuwe reeks van ‘Heyhoef-Backstage’ weg te worden geblazen door ‘een muur van vintage sound en energie’, zoals H-B zelf zegt. Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden. Want dat is dus wat H-B belooft als het gaat om het concert van Electric Hollers, een bluesrock-band uit het noorden van het land.

Muzikaal zijn ze beïnvloed door acts als Led Zeppelin, Ten Year After en Santana, maar ze zijn ook vaak in een adem genoemd met DeWolff en My Baby. De band bracht in 2018 hun eerste plaat Rise uit. H-B typeert die als ‘blues, rock, een tikje psychedelisch, met vintage geluid en een berg energie’. Het uitbrengen van de plaat leverde Electric Hollers een volle agenda op, met als hoogtepunten een plaats in de finale van de Dutch Blues Challenge, maar ook een plaats op het podium in het voorprogramma van Ten Years After, en niet in de laatste plaats een show op Waterpop.

Ondanks corona bleek de band volgens H-B toch in staat om in deze tijd een sterke indruk achter te laten in het clubcircuit. In februari bracht dit ‘power trio’ nog het nieuwe album Electric Hollers uit. Ze vinden zelf dat op dit album een ‘rauwe sound’ en een ‘live-feel’ centraal staan.

Voor H-B aanleiding om deze band in opmars te vragen voor de opening van het zevende seizoen. Zeker nu dit podium bijna zes maanden zonder concerten in de Heyhoef ‘droog’ heeft gestaan is deze doorstart wellicht extra spannend. In verband met de beperkte toegang is het concert ook live via een stream mee te bekijken.

Kees-Luc Simons