Marieke Vromans helpt ‘niet alleen in geval van nood’

TILBURG – Kunstenares Marieke Vromans heeft afgelopen donderdag een nieuw kunstwerk onthuld aan haar eigen huis op de Noordhoekring. Het werk, een hartvormige reddingsboei, is een herinnering voor mensen om elkaar niet alleen in tijden van nood te helpen, maar dit altijd vast te houden.

Vromans heeft het werk gemaakt naar aanleiding van alle initiatieven die de maatschappij voor elkaar deed in het begin van de coronacrisis. “Het kunstwerk is een hommage aan naastenliefde”, vertelt de kunstenares over haar werk. “Het kunstwerk is een visuele reminder om het positieve en sociale dat de crisis in ons heeft losgemaakt vast te houden. Laat dit het nieuwe normaal zijn. Ook niet alleen in geval van nood.”

Tiwos

Het kunstwerk hangt aan haar eigen huis op de Noordhoekring. Ze wilde al een tijdje iets maken voor aan haar gevel. Ze vroeg aan wooncorporatie Tiwos of dat mocht. Vromans: “Tiwos is juist bezig met het contact tussen medewerkers en bewoners, en bewoners onderling. Dat was al voor corona, maar zeker ook tijdens corona. Er is extra aandacht voor de mensen en het is duidelijk dat Tiwos dit niet alleen in geval van nood doet. Daarom past dit kunstwerk ook bij Tiwos.”

Marieke Vromans

Het is niet het eerste werk van Vromans dat je in de openbare ruimte van Tilburg kunt vinden. Bijvoorbeeld de rits die te zien is in het begin van het Spoorpark en de verkeerslichten ‘Nie zèèke mar kèèke’ zijn ook bekende werken van de kunstenares.

Malou den Ouden