Willem II legt aanvaller Emilio Kehrer voor drie seizoenen vast

Een kolkend Koning Willem II Stadion. (Foto: Geert van Erven)

Willem II heeft opnieuw een versterking binnen: Emilio Kehrer komt voor minimaal drie seizoenen over van Cercle Brugge. In zijn contract staat een optie voor nog één jaar. Hij maakte zijn debuut al in de oefenwedstrijd tegen RKDVC, die met 0-6 gewonnen werd.

De Tricolores halen hiermee de eerste aanvaller van deze transferperiode binnen. Dat was nodig ook, want Michael de Leeuw, Jeredy Hilterman en Thijs Oosting vertrokken al uit Tilburg. Met Kehrer haalt Willem II een speler, die zowel in het centrum als aan de buitenkant uit de voeten kan. “Het is een jonge aanvaller met veel potentie en we geloven dat hij zich hier verder kan ontwikkelen”, stelt technisch directeur Tom Caluwé.

Veel zin in

De Duitse aanvaller bedacht zich geen moment toen Willem II aanklopte. “Ik heb ontzettend veel mooie verhalen gehoord over de club, de supporters en de sfeer in het stadion. Als speler krijg je daar energie van. Ik heb ontzettend veel zin om in Tilburg aan de slag te gaan”, vertelt hij aan de eigen clubmedia.

Kehrer speelde al op jonge leeftijd in de jeugd van SC Freiburg, maar daar schopte hij het nooit tot het eerste elftal. Uiteindelijk maakte hij in 2022 de transfer naar Cercle Brugge, waar hij tot voor kort onder contract stond. Kehrer werd nog wel verhuurd aan KMSK Deinze, maar staat nu dus voor minimaal drie jaar onder contract bij Willem II.

LEES OOK:
Thijs Oosting verlaat Willem II en tekent voor drie jaar in Groningen
Willem II huurt Cisse Sandra voor één jaar van Club Brugge

Pieter Soethout