Thijs Oosting verlaat Willem II en tekent voor drie jaar in Groningen

Oosting tijdens de wedstrijd tegen Helmond Sport (foto: Geert van Erven)

Thijs Oosting vertrekt bij Willem II en gaat een nieuw avontuur aan bij FC Groningen. De 24-jarige aanvaller tekent een contract voor drie jaar. ESPN meldt dat Willem II ongeveer één miljoen euro ontvangt.

Willem II verliest met het vertrek van Oosting een belangrijke speler. Ondanks zijn blessure was de 24-jarige aanvaller uit Emmen goed voor twaalf doelpunten en vijf assists. Daarmee was hij afgelopen seizoen een van de meest productieve spelers van de Tricolores. Na een prima seizoen vertrekt Oosting dus naar FC Groningen.

‘Willem II’ers, dankjewel’

Met het vertrek naar FC Groningen keert Oosting terug naar het noorden van het land: ‘Na 2,5 jaar bij Willem II ben ik toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Door terug te keren naar het noorden ben ik weer dicht bij familie en vrienden. Ik wil de club, spelers en staf bedanken voor mijn tijd hier in Tilburg. Als speler en persoon ben ik door deze ervaring gegroeid. Willem II’ers, dankjewel”, bedankt Oosting de fans via de eigen clubmedia.

Oosting kwam in het seizoen van 2021/2022 over van AZ. Hij liet meteen een goede indruk achter door twee keer te scoren tegen RKC. Dat was voor hem persoonlijk erg bijzonder, want zijn vader was op dat moment hoofdcoach in Waalwijk. Maar daarna ging het minder voorspoedig. Hij had een zware knieblessure, waarvan hij lang moest revalideren. In totaal speelde Oosting 51 wedstrijden voor Willem II waarin hij vijftien keer scoorde.

Veel vertrekkende spelers

Ook Max Svensson verlaat Tilburg. Hij speelde de afgelopen drie seizoenen honderd wedstrijden in het eerste van Willem II. Nadat Peter Maes aan het roer kwam te staan, veranderde hij de speelstijl van het team. In deze nieuwe speelstijl was geen basisplaats meer weggelegd voor Svensson. Hij vertrekt transfervrij.

In totaal zijn er nu vijf spelers vertrokken bij Willem II en ook Jeredy Hilterman staat op het punt een stap te maken. Tot dusver kwam er slechts één nieuwe speler bij. Tom Caluwé staat dus voor een flinke uitdaging om de Tricolores een Eredivisiewaardige selectie te bezorgen.

LEES OOK:
Groen licht in Tilburg: ervaren Franse keeper tekent voor twee jaar bij Willem II

Pieter Soethout