Voor Willem II is het ‘money time’ nu einde van de competitie dichterbij komt

Willem II moet het bij FC Den Bosch doen zonder haar trouwe supporters (foto: Geert van Erven)

Willem II neemt het vrijdagavond met dezelfde namen als vorige week op tegen FC Den Bosch. De Tricolores herpakten zich goed na twee nederlagen op rij en willen die reeks nu voortzetten in de derby. “We moeten de druk omzetten in kwaliteit en resultaten.”

Naast de bekende blessures van Mathieu en Van Berkel ontbrak alleen Rúnar Thór Sigurgeirsson op de laatste training. “Die is ziek”, was daarop het antwoord van Maes. “We weten nog niet of hij morgen nog bij de groep aansluit.” Dat betekent dat Rob Nizet, na zijn sterke debuut van vorige week, opnieuw in de basis staat.

Money time

De Tricolores herpakten tegen FC Eindhoven goed na twee nederlagen op rij tegen Roda en Emmen. In aanloop naar die wedstrijd zag Peter Maes een hele ontspannen sfeer en liet hij de teugels wat vieren. “Deze week zag ik in ieder geval opluchting in de groep, maar dat wil niet zeggen dat we er zijn. We spelen iedere keer weer een finale. Het is ‘money time’. We moeten de druk omzetten in kwaliteit en resultaten. Dat zijn we aan onze stand verplicht.”

FC Den Bosch mag dan negentiende staan, maar dat wil niet zeggen dat Peter Maes de volgende tegenstander van Willem II onderschat. “Het is een ploeg met een sterk atletisch vermogen, die probeert een erg hoog tempo te spelen.” Het helpt daarnaast ook niet mee dat er vrijdagavond op kunstgras gespeeld wordt, al trainde Willem II als voorbereiding hierop op de velden van SVG. “Je ziet ook dat meerdere concurrenten het lastig hebben bij Den Bosch”, stelt Maes. “Dan is het voor ons ook nog eens een derby. Daar moeten we op voorbereid zijn.”

Twaalfde man

Wat ook niet meezit, is het feit dat er geen supporters mee mogen naar Den Bosch. “Ik vind het schadelijk voor ons, want we hebben ze echt wel heel hard nodig. Het is onze twaalfde man. Ik denk dat zij ons energie geven en wij hen.”

Willem II trapt vrijdagavond om 20:00 af tegen FC Den Bosch. Je volgt het radioverslag bij Omroep Tilburg op 107.6 FM.

LEES OOK:
Willem II weer een stap dichter bij Eredivisie na overwinning op FC Eindhoven
Sigurgeirsson zit op zijn plek bij Willem II en gaat vol voor het kampioenschap

Pieter Soethout