Willem II weer een stap dichter bij Eredivisie na overwinning op FC Eindhoven

Thijs Oosting zet Willem II op 1-0 (Foto: Geert van Erven)

Net als bij de eerste wedstrijd aan de Goirleseweg, die dit weekend honderd jaar geleden is, wint Willem II van FC Eindhoven. In een sfeervol Koning Willem II Stadion lieten de Kruikenzeikers zien dat ze niet onder de indruk zijn van de afgelopen twee nederlagen. De Tricolores speelden zich naar een gemakkelijke 3-0 overwinning.

Voordat de wedstrijd begon, was er een zeer indrukwekkende minuut stilte voor Kees Rijvers, die tussen 1964 en 1966 assistent-trainer was bij de Tilburgers. Vervolgens trapt de ploeg uit de Lichtstad af voor de eerste helft van Willem II – FC Eindhoven. Al snel is het Thijs Oosting die het Koning Willem II stadion laat juichen. De aanvaller maakt na zeven minuten de 1-0 voor de Tricolores, uit een mooie aanval die start met en prachtige crosspass van Behounek.

Tiende voor Oosting

Oosting maakt hiermee zijn tiende treffer van het seizoen. Twee minuten later staat hij alweer oog in oog met FC Eindhoven keeper Brondeel. Helaas zonder resultaat. Na de snelle 1-0 vertraagt Willem II het tempo in de wedstrijd, waardoor er niet veel meer gebeurt. Maar aan het einde van de eerste helft geeft Willem II weer even gas en wordt hierdoor direct gevaarlijk mee. Zo krult Jess Bosch de bal nog prachtig op de paal, maar tot scoren komt Willem II voor de rust niet meer.

Assist Doodeman

Ook in de tweede helft is het Willem II dat snel toeslaat. In de 52e minuut laat Tommy St. Jago het stadion ontploffen als hij de bal uit een corner binnen kopt. Het is voor de rechtsback zijn eerste doelpunt sinds februari 2020. De corner wordt getrapt door Nick Doodeman die hiermee alweer zijn negende assist van het seizoen aflevert.
In het daaropvolgende kwartier zien we hetzelfde beeld als voor de rust: Willem II voetbalt op het gemak en FC Eindhoven kan geen vuist maken.

Tommy St. Jago viert feest na zijn 2-0 (Foto: Geert van Erven)
Bokila

Het stadion veert weer op als Jeremy Bokila in de 67e minuut in het veld komt voor Hilterman. De supersub van de Tricolores jaagt goed door, werkt hard en zorgt voor een nieuwe aanvallende impuls voor Willem II. Het is dan ook wachten totdat de supersub weer gaat scoren.

Dat wachten duurt niet lang voor de aanhang van Willem II, want het is diezelfde Bokila die Willem II in de 76e minuut op een 3-0 voorsprong zet. Na goed doorjagen, verovert de spits de bal en laat oud-Willem II keeper Brondeel voor de derde keer vissen. Heel het stadion weet na deze goal dat Willem II vanavond weer gaat winnen.

Concurrentie strijd

Gewonnen wordt er niet in de wedstrijd tussen de twee grootste concurrenten van Willem II. Roda JC – ADO Den Haag wordt 2-2 en er klinkt dan ook een luid gejuich in het stadion bij het zien van deze stand. In de laatste minuten gaat heel het stadion er nog eens vol achter de ploeg staan.

Nizet speelde goed tijdens zijn basisdebuut (foto: Geert van Erven)
Toegezongen Nizet

Na de wedstrijd is er nog een mooi moment voor Rob Nizet. De linksback beleefde zijn basisdebuut en wordt na een goede wedstrijd door de KingSide toegezongen. De Tricolores staan na vanavond weer steviger op de eerste plaats en zet hiermee een stap richting de Eredivisie.