Trappers-fans halen ruim 1000 euro op voor Alpe d’Huzes

Een cheque van ruim 1000 euro werd vrijdagavond feestelijk onthuld tijdens de benefietavond van Tilburg Trappers Fanatic. Het geld is ingezameld voor Alpe d’Huzes.

Jong en oud kwam af op de sportclinic onder leiding van Ron Berteling, Max Hermens en Ruud Leeuwesteijn. De inschrijfkosten voor de sportclinic gaan naar Alpe d’Huzes. Al sinds 2018 organiseert Patrick Bouwens de sportieve avond. “Ik ken zelf zeven mensen met kanker. Ik wil graag samen de strijd aan voor de overwinning op de ziekte”, zo vertelt Bouwens. Het is inmiddels de vijfde keer dat hij de mensen toespreekt. “Ik vind het heel fijn dat ik mijn favoriete sport kan inzetten voor een goed doel. Schooien vind ik niets, dus daarom doen we het op deze manier.”

Zijn voorganger Jack van Oevelen heeft de sportclinic bedacht in 2013. De 72-jarige ijshockeyliefhebber stond ook gewoon deze avond op het ijs. “Ik ben veertig jaar brandweerman geweest. Inmiddels heb ik al drie keer de Alpe d’Huzes gefietst. Niets heeft mij zo geraakt als de mensen die ik daar zag”, vertelt Van Oevelen geëmotioneerd. “Het is een avond voor iedereen. Zo zijn er mensen die nog nooit op de schaatsen hebben gestaan, maar hier toch meespelen.”

De groep van 32 deelnemers werd opgesplitst in twee. De gevorderde spelers gingen aan de slag met Max Hermens en Ruud Leeuwesteijn. Het andere deel kreeg de basistechnieken geleerd van Ron Berteling. Naderhand gingen de deelnemers de strijd met elkaar aan in een toernooitje.

IJshockey boven voetbal

Het was even schrikken toen Bouwens te horen kreeg dat het Nederlands elftal diezelfde avond moest spelen. “Wij hadden deze dag al in april vastgelegd. Het was toen niet bekend dat Nederland dan in het EK moest spelen. Ik dacht toen wel: oei, shit”, aldus Bouwens. Gelukkig was de keus voor de deelnemers snel gemaakt. “Uiteindelijk hebben we maar twee afzeggers gehad.”

LEES OOK:
Supporters Trappers reizen 700 kilometer voor hun helden

Vanessa Spaanderman