Trappers wint in bloedstollende wedstrijd tegen Deggendorfer SC

Het was spannend tot de laatste minuut maar uiteindelijk zorgde Kilian van Gorp voor de overwinning. Trappers moest het vrijdagavond opnemen tegen Deggendorfer SC: 5-4.

In totaal duurde de wedstrijd vierenzeventig minuten. Na de drie reguliere periodes stond de stand op 4-4: het laatste doelpunt in overtime zorgde voor de winst. In de pot waren er meerdere duels en ging het er fel aan toe.

Teamcaptain Max Hermens kijkt tevreden terug. “We wilden het niet in overtime laten komen maar je kunt niet altijd krijgen wat je wenst. In de play-offs lopen dingen soms anders.” Ook trainer Doug Mason kan dat beamen. “We moeten iets beter met onze kansen om moeten gaan maar ik vond het een schitterende wedstrijd van de beide teams.”

Volgens forward D’Artagnan Joly is het team uit Deggendorf een waardige tegenstander. “De spelers van Deggendorf zijn ouder dus ze weten hoe ze moeten spelen. Ze hebben veel geduld”, vertelt Joly. De nummer 29 gaf aan goed voorbereid te zijn. “We hebben goed de tijd gehad om het team waar we tegen moesten te bestuderen.”

Aanwinst

Naast de winst was er nog meer te vieren. Joly blijft langer bij Trappers, net als zijn medespeler Branden Gracel. “Ik ben heel blij. Het was fijn dat we het snel konden regelen, zodat ik me er geen zorgen over hoefde te maken tijdens de play-offs.” Ook Mason is blij met de aanwinst. “Het is een teken dat het bestuur het volgende seizoen weer met een goed team het ijs op wilt.”

LEES OOK:
Trappers verlengt nog een contract: forward D’Artagnan Joly blijft langer
Canadees Branden Gracel blijft twee jaar langer bij Tilburg Trappers

Vanessa Spaanderman