Canadees Branden Gracel blijft twee jaar langer bij Tilburg Trappers

Bron: Arie Leeuwesteijn

Branden Gracel heeft zijn contract bij Tilburg Trappers verlengd tot en met de zomer van 2026. De Canadees is de meest ervaren speler van het team.

De huidige verbintenis van Gracel liep aan het einde van dit seizoen af. Het is goed nieuws voor het team, aangezien Branden de clubtopscorer is. Met 28 treffers in 38 duels heeft hij zijn kracht laten zien. Ook gaf de ijshockeyspeler 35 beslissende passes, waaruit een ploeggenoot kon scoren. Een goede zet, zeker nu de play-off’s gaan beginnen.

”Ik ben blij dat de onderhandelingen nu klaar zijn en dat ik kan focussen op de play-off’s”, aldus Gracel. De aanvaller zit naar eigen zeggen op zijn plek bij Trappers. “Ik hou van Tilburg, het team en ik heb het erg naar mijn zin hier. Van waar ik woon is het een korte wandeling naar het centrum voor een kopje koffie, lunch of biertje. Er gebeurt hier altijd wel iets en alles wat ik nodig heb is in Tilburg.”

Team

Trappers nummer 58 valt goed binnen de ploeg. “Ik hou van de rol die ik in dit team heb. Alle jongens vinden mij benaderbaar en komen naar mij toe voor advies”, zo laat de Canadese ijshockeyer weten. Naast hockey hebben zijn teamleden het ook over andere dingen. “Misschien is de coach hard voor ze, hebben ze al tien wedstrijden geen doelpunt gescoord of ruzie gehad met hun vriendin. Ze nemen wat ik zeg serieus, omdat ze mij vertrouwen. Ik beschouw dat als een groot compliment voor mij als persoon.”

Meest ervaren speler

Omdat de ijshockeyspeler uit Calagarian de meest ervaren speler is, wilde Trappers graag dat het contract zou worden verlengd. De liefde tussen speler en de club bleek wederzijds en na enkele gesprekken is er nu een overeenkomst gesloten. Ook technisch directeur René de Hondt is blij met de contractverlening. “Branden is een schot in de roos. We waren op zoek naar een aanvaller, rechtshandig en iemand met ervaring. Zijn prestaties komen volledig overeen met de door ons opgevraagde referenties.”

Passie voor ijshockey

Zijn passie voor ijshockey ontdekte hij door zijn oudere broer Jason. “Sinds ik begon met skaten, vond ik het spel zo leuk. Ik wilde altijd op mijn oudere broer lijken. Ik probeerde zoals hem te zijn”, vertelt Gracel.

LEES OOK:
Trappers kruipt door oog van de naald: tweede in Oberliga Nord

Vanessa Spaanderman