Trappers verlengt nog een contract: forward D’Artagnan Joly blijft langer

Bron: Romy Mullens

Na het verlengen van het contract Branden Gracel, mag nu ook D’Artagnan Joly zijn contract bij de Tilburg Trappers verlengen. Daarmee ligt de aanvaller vast tot medio 2025.

Tijdens het reguliere seizoen was D’Artagnan Joly een belangrijke pilaar in het team dat de tweede plaats in de Oberliga Nord wist te behalen. Het is fijn nieuws voor het team dat momenteel midden in de play-offs zitten. ”Ik heb het geweldig naar mijn zin in Tilburg. De stad heeft me aangenaam verrast en verder hebben we een hele leuke groep jongens. En wie wil er nu niet elke week in een uitverkocht stadion spelen?”, vertelt Joly. Ook technisch directeur René de Hondt is dankbaar voor deze aanwinst: “Ik ben heel blij dat hij zijn contract heeft verlengd.”

Zijn talent op het ijs gaat niet onopgemerkt. 21 treffers en 54 punten in 41 gespeelde wedstrijden tijdens het reguliere seizoen. “Hij kan op alle posities in de aanval uit de voeten en in Erfurt heeft hij zelfs een paar wedstrijden als verdediger gespeeld. Hij brengt een gezonde dosis agressiviteit mee in zijn spel en heeft uitstekende handen”, aldus De Hondt.

Daarnaast heeft Joly nog een waardevol voordeel. De ijshockeyer beschikt namelijk over een Canadees en een Nederlands paspoort. Hierdoor telt hij niet mee bij het maximaal aantal van drie buitenlandse spelers bij de club.

Nederlands team

Met de contractverlenging komt Joly ook in beeld voor het Nederlandse team. Het zou dus zomaar kunnen dat de 24-jarige aanvaller opgeroepen kan worden voor het wereldkampioenschap in 2025. “Dat is een uiteraard een aantrekkelijk vooruitzicht, maar ik moet allereerst presteren met Trappers”, aldus de bescheiden nummer 29.

LEES OOK
Tilburg Trappers weet kwartfinale van play-offs te bereiken: ‘De laatste is het zwaarst’

Vanessa Spaanderman