Trappers-fans sluiten feestelijk het seizoen af

Foto: Romy Mullens

De supporters hebben zich vrijdagavond nog een keer verzameld in het IJssportcentrum om feestelijk het ijshockeyseizoen af te sluiten. Tijdens ‘End Of The Season Party’ werden diverse awards uitgereikt en kon er geboden worden op gedragen shirts van de spelers. Het feest was een bedankje van Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic aan de ijshockeyers.

De avond begon met de uitreiking van verschillende prijzen. Zo kreeg Giovanni Vogelaar de George Peternousek Award, ontving Branden Gracel twee awards (Joe Simons Award en Kaaigoed Trofee) en kreeg Mikko Virtanen de Unsung Hero Award.

Daarnaast kregen de twee goalies Cedric Andree en Rudd Leeuwesteijn een award voor hun inzet. Delaney Hessels kreeg Most Progressive Player mee naar huis en kreeg Cedric Andree nog een tweede trofee: Most Valuble Player. Ook inmiddels ex-coach Doug Mason werd in het zonnetje gezet.

Geëmotioneerde coach

Geëmotioneerd blikt Mason terug op zijn avontuur bij Trappers. “Het leuke van dit werk is dat je zoveel mensen leert kennen. Dat is de grootste waardering die iemand kan krijgen als coach.” Het publiek gaf hem een oorverdovend applaus. “Ik heb het geluk gehad dat ik een aantal kampioenschappen heb mogen winnen. Maar ik zeg altijd: kampioenschappen komt op de tweede plaats na mensen. Mensen zijn het allerbelangrijkste”, vertelt Mason.

Na het vertrek als coach, heeft de Canadees veel complimenten gekregen. “Mijn vrouw Mia zit op Facebook en zij zei: Doug, je krijgt alleen maar veren in je kont. Ik wist niet wat dat betekende”, grapt Mason. ”Het doet veel met mij. Mijn mooiste en grootste herinneringen zijn hier in Tilburg. Ik wil iedereen bedanken.”

Eenmaal, andermaal…

Daarnaast werden de gedragen shirts van alle spelers geveild en dat ging er hard aan toe. Het shirt waar het meest op geboden werd was die van Diego Hofland. De nieuwe eigenaar had maar liefst 410 euro geboden.

Foto: Romy Mullens

Tijdens de veiling van het shirt van Björn Borgman, kwam de algemeen directeur Ruud van Baast het podium opgerend. “Om de waarde van dit shirt nog groter te maken, heb ik een leuk nieuwtje. Vanmiddag heeft Björn voor twee extra jaar bijgetekend”, aldus van Baast. Uiteindelijk ging zijn shirt weg voor 250 euro.

Het feest werd afgesloten met een optreden van Django Wagner. Nu moeten de fans tot augustus wachten om hun Trappers weer in actie te zien.

LEES OOK:
Een nieuw stadion in Tilburg? Wethouder ziet het wel zitten
Supporters Trappers reizen 700 kilometer voor hun helden

Vanessa Spaanderman