Tilburg Trappers wint ook in Zuid-Duitsland van Tölzer Löwen

Tilburg Trappers heeft ook de tweede wedstrijd in de serie tegen Tölzer Löwen gewonnen. Hierdoor kan de ploeg van Doug Mason het vrijdagavond in eigen huis afmaken. Bij een overwinning gaan de Tilburgers door naar de volgende ronde van de play-offs.

Het leek een gemakkelijke avond te worden, maar de ploeg uit Tilburg maakte het een paar minuten voor tijd toch nog spannend. Al in het eerste deel van de wedstrijd wisten Vogelaar, Hermens en Borgman te scoren voor de Trappers. De spelers zochten de kleedkamers dan ook op bij een stand van 0-3.

Niets aan de hand

Er leek geen vuiltje aan de lucht, want de Tilburgers gingen na de rust gewoon door waar ze gebleven waren. Dominant spel met veel kansen, maar het verschil was dat de mogelijkheden niet benut werden. Het vierde Tilburgse doelpunt bleef hierdoor uit.

Waar het doelpunt aan de ene kant uitbleef, viel hij, zoals het zo vaak gaat, wel aan de andere kant. Twee keer zelfs, want Tölzer Löwen aanvaller Marc Schmidtpeter schoof de puck twee keer achter Tilburg Trappers doelman Cedrick Andree. Gelukkig voor de Trappers bleef het daarbij. Al was coach Doug Mason niet blij. “We gaven het momentum volledig weg. Een gebrek aan discipline kan je duur komen te staan in de play-offs.”

Kat in het nauw

Uiteindelijk bepaalt de Canadees Branden Gracel de eindstand op 2-4 met een empty netter. Tilburgers Trappers wint hierdoor ook de tweede wedstrijd in de serie. “We gaan met een 2-0 voorsprong in de serie terug naar huis”, stelt de Tilburgse coach. “Vrijdag wordt een lastige wedstrijd want Tölz is een kat in het nauw. Die kunnen nog wel eens rare sprongen maken. Gedisciplineerd blijven, geen onnodige straffen oplopen, uitgaan van ons eigen strijdplan en onze kansen beter afmaken. Dat is de sleutel tot succes.”

Tilburg Trappers en Tölzer Löwen beginnen vrijdgavond om 20:00 uur aan de derde wedstrijd in de serie.