Trappers maakt er een ijsspektakel van tijdens de start van play-offs

In een vol IJssportcentrum Stappegoor begon Tilburg Trappers aan het eerste duel van de play-offs. Het team speelde tegen Tölzer Löwen, die zondagavond van een koude kermis thuis kwam: Trappers won met 4-0.

Zo’n achthonderd kilometer is het, de reis die Tölzer Löwen heeft afgelegd naar het Tilburgse ijs. De ploeg uit Zuid-Duitsland, die zevende staat in de Oberliga Süd, liet zondagavond punten liggen tijdens het duel tegen Trappers.

Het was de eerste keer dat Tilburg Trappers het opnam tegen de mannen uit Bad Tölz. Volgens teamcaptain Max Hermens is het altijd even aftasten hoe de tegenstander gaat zijn. “Het is een goed team, dus we onderschatten ze zeker niet. Ter voorbereiding hebben we ze natuurlijk al veel op de video gezien afgelopen week, maar het blijft altijd een schaakspel achter de schermen.”  

De wedstrijd eindigde in 4-0, een resultaat waar coach Doug Mason tevreden mee is. “Het was een fantastische prestatie van de jongens. Vanaf de eerste minuut was de intensiteit van elke speler optimaal.” Volgens de Canadees was het duidelijk dat zijn team de bovenhand had in dit duel, maar valt er nog het nodige te doen. “Het is één overwinning, maar je hebt er drie nodig. De eerste is altijd de makkelijkste, die tweede en derde zijn moeilijker. We moeten nog hard werken.”

Uitwedstrijd

De eerste gewonnen thuiswedstrijd maakt een mooie basis waar Trappers vanuit kan werken. Dinsdag staat de tweede ontmoeting gepland, in een uitwedstrijd in het Duitse Beieren. Trappers maakt maandag dezelfde tocht die Tölzer Löwen af moest leggen na de nederlaag van zondagavond.

Al zullen de mannen met een heel ander gevoel in de bus zitten. Hermens blijft er nuchter onder: “Voor ons was het echt een geweldige start. Maar iedere wedstrijd proberen wij steeds opnieuw in te spelen op de dingen die we zien.”

Trappers speelt vrijdagavond weer een thuiswedstrijd tegen dezelfde ploeg.

Angela Weisz