Oude granaat gevonden tijdens werkzaamheden Doornroosje Efteling

Efteling voert prijsverhoging door.
Foto: De Efteling

Vanochtend werden delen van de Efteling tijdelijk afgesloten vanwege de ontdekking van een oude granaat. Tijdens bouwwerkzaamheden rond het sprookje van Doornroosje vond iemand de granaat, naar alle waarschijnlijkheid uit de Tweede Wereldoorlog. De Efteling had hierop de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld.

De EOD heeft vervolgens de granaat op een veilige manier verwijderd. Daarvoor moesten ze met de granaat door een deel van het park. De dubbele laan tussen Carnaval Festival en het Carrouselpaleis werd daarom tijdelijk afgezet voor Eftelingbezoekers.

Buiten tot ontploffing

Hoewel de Efteling om 10.00 uur weer opende, werden bezoekers kort na de opening op verschillende locaties tegengehouden. Marerijk en Reizenrijk waren grotendeels niet toegankelijk, en attracties zoals de Stoomcarrousel, Stoomtrein, Carnaval Festival, Sirocco, de Pagode en Vogel Rok bleven gesloten.

Andere delen van het park bleven wel open. De EOD zal de granaat buiten de Efteling tot ontploffing brengen. Rond 10.35 uur was de granaat veilig afgevoerd en kon het gehele attractiepark weer worden vrijgegeven. De woordvoerder benadrukte dat het aanwezige publiek geen gevaar liep.

Lege oefengranaat

Een paar dagen geleden werd ook al een oude granaat aangetroffen tussen tweedehandsspullen bij La Poubelle. Dat bleek te gaan om een lege oefengranaat.

De granaat werd tijdens werkzaamheden gevonden (foto: @Jeroen989/X).

LEES OOK:
Spanning in de buurt, maar kalmte bij personeel na vondst handgranaat La Poubelle
Efteling over onderhoud attracties: ‘Snappen dat het jammer is’
Nieuw record voor de Efteling: meer dan 5,5 miljoen bezoekers

Edita Saakian