Tilburg Trappers weet kwartfinale van play-offs te bereiken: ‘De laatste is het zwaarst’

Op een spectaculaire avond in het IJssportcentrum wist Tilburg Trappers met overtuiging de kwartfinale van de play-offs te bereiken. De best-of-five-serie tegen Tölzer Löwen kwam tot een opwindend einde met een 5-0 overwinning voor Trappers.

Het was een adembenemend schouwspel vrijdagavond. Vanaf de eerste puckdrop werd duidelijk dat Trappers vastbesloten was om hun tegenstanders te overweldigen. De wedstrijd waar je het af kan maken is volgens teamcaptain Max Hermens altijd het zwaarst. “Voor ons moest het ook thuis gebeuren, je wil niet weer in de bus zitten voor een vierde wedstrijd om het daar dan af te moeten maken. Dat kost je toch allemaal extra energie.”

Vroeger voorsprong

Maar na druk van Trappers in de openingsfase van het duel, lag de puck binnen vijf minuten achter de Tölz-goalie na een schot van Giovanni Vogelaar. Deze vroege voorsprong zette de toon voor de rest van de wedstrijd en diende als herinnering aan de eerdere ontmoetingen tussen beide teams.

Cedrick Andree, de betrouwbare doelman van Trappers, speelde opnieuw een belangrijke rol door alle aanvallen van Tölzer Löwen af te weren. Het resulteerde in een tweede shut-out van deze achtstefinale, waarmee Andree door het publiek tot Man of the Match werd bekroond.

Laatste tien minuten

Ondanks enkele pogingen van Tölzer in de tweede periode, slaagde Trappers erin om hun voorsprong te vergroten. Goals van Branden Gracel en Diego Hofland brachten de tussenstand naar 3-0. De mannen van Tölzer Löwen hadden tegen het einde van het duel niets meer te verliezen maar ondanks dat, ontvouwden de beslissende momenten zich in de laatste tien minuten in het voordeel van het thuisteam.

De aanhoudende druk van de Tilburgse ploeg resulteerde uiteindelijk in extra doelpunten. Kaid Oliver wist het net twee keer te vinden, wat zorgde in een overtuigende 5-0 overwinning. Deze triomf bevestigde niet alleen de overheersing van Trappers in de serie, maar bracht ook het ticket naar de kwartfinale in handen van het team.

Sterke tegenpartij

Coach Doug Mason merkt op dat de tegenpartij, ondanks de achterstand, de wedstrijd niet makkelijk heeft gemaakt. “Het was het beste spel van Bad Tölz van de drie. Ze hebben het werkelijk heel zwaar voor ons gemaakt. Ik vond het een top performance van dat team maar onze jongens hebben er ook alles aan gedaan.”

Zijn ploeg mag even genieten van de overwinning maar focust zich al snel op het spel van 15 maart. Na drie welverdiende rustdagen, beginnen dinsdag al de voorbereidingen op de eerste ronde van de kwartfinale.

LEES OOK:
Tilburg Trappers wint ook in Zuid-Duitsland van Tölzer Löwen
Trappers maakt er een ijsspektakel van tijdens de start van play-offs

Angela Weisz