Tilburg Trappers moet naar Zuid-Duitsland: best-of-7 tegen Deggendorfer SC

Tilburg Trappers gaat door naar de kwartfinales van de play-offs
Met 5-0 won Trappers duel drie tegen Tölzer Löwen (Foto: Omroep Tilburg).

Degendorfer SC is de tegenstander van de Tilburg Trappers in de kwartfinale van de play-offs. De ploeg uit Zuid-Duitsland komt op vrijdag 15 maart voor het eerst naar Tilburg. Twee dagen later alweer spelen de Tilburgers de tweede wedstrijd, bijna achthonderd kilometer verderop.

Trappers won drie keer op rij van de vorige tegenstander Tölzer Löwen en verdiende daarmee een plekje in de volgende ronde. Dit keer moet er minimaal vier keer gewonnen worden, want de kwartfinale is een best-of-7 serie.

De volgende tegenstander van Trappers, Degendorfer SC, wist de volgende ronde iets minder makkelijk te bereiken. In die serie stond het 2-2, waardoor er een beslissende vijfde wedstrijd nodig was. Er werd met 2-1 gewonnen van de Hammer Eisbären, die zesde werden in de competitie van Trappers. De Tilburgers verloren in het reguliere seizoen slechts een keer van de ploeg uit Hamm.

De Trappers wacht een moordend schema. De kwartfinale bestaat uit minimaal vier wedstrijden. Weet de ploeg van Doug Mason ze alle vier te winnen? Dan is het meteen klaar. Winnen beide teams drie keer? Dan is er een beslissende zevende wedstrijd nodig, die plaatsvindt op 28 maart. Voor de komende thuiswedstrijd zijn nog kaarten beschikbaar. Er worden dus maximaal zeven wedstrijden in veertien dagen gespeeld.

De winnaar van de serie speelt op 30 maart de eerste wedstrijd van de halve finale.

LEES OOK:
Tilburg Trappers weet kwartfinale van play-offs te bereiken: ‘De laatste is het zwaarst’
Trappers verlengt nog een contract: forward D’Artagnan Joly blijft langer

Pieter Soethout