Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Shorttracker Friso Emons terug bij wereldtop

Friso Emons op Dutch Open (Foto: ANP).

Shorttracker Friso Emons heeft zich voor het eerst sinds 2019 geplaatst voor de World Cup-wedstrijden van dit seizoen. De Tilburger werd door de bondscoach geselecteerd vanwege zijn goede prestaties op de trials en de Dutch Open van afgelopen weekend. “Ik ben er ontzettend blij mee”, laat Emons weten.

Voor Emons is de selectie een fijn begin van het seizoen, weet Omroep Brabant. “De World Cup is een kans om mezelf te laten zien en om me verder te ontwikkelen.”

De 24-jarige Tilburgse shortracker werd afgelopen weekend bij de Dutch Open tweede op de 1500 meter. “Het was spannend”, blikt Emons terug.

Op die afstand is hij samen met Sjinkie Knecht en Jens van ’t Woud geselecteerd. Voor de andere afstanden en de teamonderdelen bekijkt de bondscoach per wedstrijd wat de opstelling wordt. “Niets is zeker, maar ik ben er in ieder geval bij.”

“Ik heb geen idee waar ik sta vergeleken met de wereldtop.”

De Nederlandse shortrackers horen bij de wereldtop. Waar Emons staat, is ook voor hem een vraagteken. “Ik heb geen idee, ik ga voor het beste.” In zijn laatste World Cup-wedstrijd eindigde Emons als 11e op de 1500m en als 25e op de 1000m.

De eerste World Cup van dit seizoen. Is van 28 tot en met 30 oktober in Montréal.

Omroep Brabant