Wegen afgesloten vanwege nieuw asfalt, zo rij je om

(foto: Pixabay)

De kruising Midden-Brabantweg, Heikantlaan en Zevenheuvelenweg krijgt vanaf vrijdagavond nieuw asfalt. De gemeente laat weten dat de werkzaamheden tot ongeveer maandagochtend duren. Niet alleen autoverkeer kan hier last van krijgen, ook fietsers moeten omrijden.

De kruising is dicht voor verkeer vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot maandagmorgen 05.00 uur. Autoverkeer kan op de volgende manieren omrijden:

 • Als je met de auto vanuit Waalwijk en Tilburg-Noord komt en naar het centrum moet, kan je via de Burgemeester Letschertweg, Baron van Voorst tot Voorstweg en de Bredaseweg rijden.
 • Verkeer vanaf het centrum richting Waalwijk en de Efteling rijdt via de Ringbaan-West, Rueckertbaan, Dongenseweg, Baron van Voorst tot Voorstweg en de Burgemeester Letschertweg.
 • Verkeer vanaf Ringbaan-Oost kan via de Quirijnstoklaan, Sweelincklaan, De Baggerweg en Burgemeester Bechtweg naar Waalwijk en de Efteling rijden.
 • De wijk Stokhasselt is bereikbaar via Ringbaan-Noord en de Quirijnstoklaan.
 • Verkeer vanuit de wijk Stokhasselt richting Waalwijk kan rijden via de Heikantlaan en de Stokhasseltlaan of via de Sweelincklaan en de De Baggerweg.
 • Verkeer vanaf Waalwijk richting bedrijventerrein Kraaiven kan rijden via de Burgemeester Letschertweg, Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg, Dongenseweg en de Swaardvenstraat.
 • Verkeer vanaf het centrum richting bedrijventerrein Kraaiven kan rijden via de Rueckertbaan, Dongenseweg en de Swaardvenstraat.

  Fietsers
  Fietsers moeten de roze borden volgen. Fietsers vanaf bedrijventerrein Kraaiven/ Zevenheuvelenweg worden omgeleid via de Kraaivenstraat, Goirkekanaaldijk, Gounodlaan en Massenetlaan. Fietsers vanuit de wijk kunnen via Massenetlaan, Gounodlaan, Goirkekanaaldijk en Kraaivenstraat rijden.

De gemeente startte 19 september met het vervangen van asfalt bij de Heikantlaan, Stokhasseltlaan en de Vlashoflaan. De bedoeling is dat dit in negen fasen wordt verdeeld om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Elke fase duurt ongeveer een week.

Edita Saakian