Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Spoorpark LIVE op 24 en 25 juni, organisatie wil groeien naar 10.000 bezoekers

Het festival vindt plaats op 24 en 25 juni (foto: Spoorpark LIVE)

De organisatie van Spoorpark LIVE maakt woensdag bekend dat het festival volgend jaar op 24 en 25 juni plaatsvindt. Volgens medeorganisator Jasper van de Wouw kan het festival nog groeien. ‘Wanneer we het podium een beetje draaien, kunnen we richting de 10.000 bezoekers per dag.’

Het festival in het Spoorpark draaide afgelopen zomer goed. Zowel op zaterdag als zondag kwamen er 7.500 mensen op het feest af. Het festival had drie podia met daarop artiesten als Kensington, Danny Vera en Krezip. De organisatie wil groeien, maar houdt wel vast aan drie podia.

Toch wil de organisatie gaan groeien in bezoekersaantallen en daar hebben ze al een idee over: “Als we het hoofdpodium iets draaien, dan is het in het park nog meer plek voor bezoekers. Dan kunnen we misschien wel 10.000 mensen kwijt op het veld.”

“Op zaterdag een nationale pop act en op zondag een artiest in concertsetting.”

Welke artiesten er komen optreden, kan hij nog niet bekendmaken. Op dit moment is de organisatie druk bezig met het regelen van de acts. De eerste hiervan worden in januari 2023 al bekendgemaakt. Dan kunnen ook de eerste tickets voor Spoorpark LIVE worden gekocht.

De medeorganisator weet wel al wat de plannen voor de verschillende podia zijn. “Op zaterdag willen we een nationale pop act op het hoofdpodium. Op zondag meer een artiest in een concertsetting. Het tweede podium willen we gebruiken voor opkomende artiesten.”

Pieter Soethout