Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Rondje langs de velden (9-10 okt)

Kunstgrasvoetbalveld in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Afgelopen weekend werd er weer volop gesport in Tilburg. Willem II kwam door de interlandperiode niet in actie, maar de andere sporten gingen gewoon door. Lees hier hoe de Tilburgse clubs het ervan af brachten.

Geschreven door Gijs de Rooij

Ijshockey
Tilburg Trappers – Crocodiles Hamburg 1-2 

Na de nederlaag van vorige week waren de Tilburg Trappers gisteren op revanche uit. In eigen huis kon echter niet worden gewonnen van de Crocodiles Hamburg. De spannende ijshockeywedstrijd eindigde in 1-2 voor de Duitsers.

Hockey
HC Tilburg H1 – Bloemendaal H1 2-4 
HC Tilburg D1 – HIC 3-2 

De hockeymannen van HC Tilburg namen het gisteren op tegen de koploper van de TULP Hoofdklasse. Er kon niet gestunt worden tegen Bloemendaal en de Tilburgers verloren met 2-4 in eigen huis. Door het verlies bekleedt HC Tilburg de tiende positie op de ranglijst. De hockeydames wisten hun wedstrijd wel te winnen. Na het verlies van vorige week tegen Huizen waren de dames van HC Tilburg zondag met 3-2 te sterk voor HIC.  

Volleybal
Spaarnestad H1 – Volley Tilburg H1 0-3 
Bende Services Thor – Volley Tilburg 2-3
Next Volley Tilburg – Gepidae H1 1-3
Dunamis – Gepidae D1 – 3-1 

De mannen van Volley Tilburg blijven winnen. In Haarlem werd afgelopen zaterdag ook Spaarnestad aan de zegekar gebonden. Door de overwinning blijven te Tilburgers aan kop staan in de competitie. De dames van Volley Tilburg hebben zaterdag de hun eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In een spannend duel was Volley Tilburg D1 met 2-3 te sterk voor Bende Services Thor. De mannen van Gepidae wisten hun wedstrijd ook te winnen. De vrouwen konden de derby tegen Dunamis echter niet winnen. Zij verloren met 3-1.  

Basketbal
High Five – CBV Binnenland 83 – 60 

De mannen van High Five hebben ook hun vierde wedstrijd van het seizoen gewonnen. In de thuiswedstrijd tegen CBV Binnenland werd ruim gewonnen waardoor de Tilburgers nog steviger op de koppositie staan. 

Amateurvoetbal
Spartaan’20 – Sarto 1-1 
VV Hillegersberg – SC ’t Zand 0-2 
TSV Gudok – Vlijmense Boys 2-3 
SV Reeshof – Riel 4-3 
Haarsteeg – ZIGO 2-1 
GSBW – WSJ 5-3 
SVG – Neerlandia’31 1-1 
Chaam – Were Di 3-2 
FC Tilburg – Roosendaal 4-1 
Audacia – OVC’26 3-2 
TSVV Merlijn – GVV’63 
SVSSS – EVVC 2-0 
Jong Brabant – Gloria UC 4-0 

Sarto heeft haar tweede punt van het seizoen gepakt. In de uitwedstrijd bij Spartaan’20 werd met 1-1 gelijk gespeeld. De Tilburgers blijven met dit gelijkspel steken op een tiende plek. SC ’t Zand heeft de goede lijn van vorige week doorgezet. Het werd geen monsterscore zoals afgelopen zondag maar een zakelijke 0-2 overwinning. TSV Gudok heeft een misstap begaan. De club uit de Reeshof kon de koppositie grijpen maar verloor in eigen huis met 2-3 van Vlijmense Boys. In dezelfde competitie verloor ZIGO met 2-1 van Haarsteeg. 

SV Reeshof houdt zijn 100% score. In een spannende wedstrijd werd met 4-3 gewonnen van Riel. De Tilburgers laten nu alleen GSBW, dat met 5-3 van WSJ won, en Chaam voor zich op de ranglijst door een minder doelsaldo. SVG heeft een knap gelijk gespeeld tegen koploper Neerlandia’31. In Tilburg werd het 1-1. Were Di is er niet in geslaagd om de derde wedstrijd van het seizoen te winnen. In Chaam werd met 3-2 verloren waardoor de Tilburgers blijven steken op één punt uit drie duels.  

FC Tilburg heeft met 4-1 gewonnen van hekkensluiter Roosendaal. Door deze overwinning stijgt de ploeg naar de achtste plaats. Het was geen goed weekend voor OVC’26. De derde wedstrijd van het seizoen werd met 3-2 verloren van en bij Audacia. Ook TSVV Merlijn ging onderuit. In eigen huis werd met 1-4 verloren van GVV’63. SVSSS won zondag wel. De ploeg uit Udenhout was met 2-0 te sterk voor EVVC en steeg naar de vierde plek in de competitie. Ook Jong Brabant won ruim. De mannen uit Berkel-Enschot wonnen met 4-0 van Gloria UC en staan nu vierde in de competitie. 

Pieter Soethout