Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Gemeente Tilburg steekt een stokje voor de Church of Pyke

Bron: pyke.eu

De gemeente heeft ervoor gezorgd dat de eredienst van de Church of Pyke niet doorgaat. Vanavond zou er een feest plaatsvinden waar leden van de kerk ook na middernacht mochten blijven. Daar steekt de gemeente nu dus een stokje voor.

De gemeente doet dit door de locatie, die niet genoemd mag worden, een dwangsom van €30.000 euro op te leggen. Dit zou gebeuren wanneer Pyke vandaag niet zou laten weten dat het feest niet door zou gaan. Uiteindelijk heeft Erwin Douwes, CEO van Pyke, ervoor gekozen om alles af te blazen. Wel laat hij weten dat ze snel op zoek naar naar een nieuwe plek.

Onverbiddelijk
De gemeente was meteen duidelijk, vertelt Douwes. “De gemeente was onverbiddelijk. Als wij vandaag niet laten weten dat we niet doorgaan, dan moet de locatie €30.000 betalen. We willen heel graag iets voor jongeren die in vrijheid geloven betekenen, maar we zijn niet bereid om dit ten koste van een andere onderneming te doen. Wij krijgen het niet over ons hart om een andere ondernemer te laten bloeden voor iets waar wij in geloven.”

Het groots aangekondigde feest van vrijdagavond gaat dus niet door. Toch laat de CEO van Pyke het hier niet bij. “Nu gaan we op zoek naar een ander gebouw, waar de gemeente ons niet kan chanteren. We moeten nog creatiever gaan zoeken naar oplossingen. We laten het hier in ieder geval niet bij zitten. We worden nu gediscrimineerd, omdat waar wij in geloven toevallig niet in de Koran of Bijbel staat.”

Alle kaartjes worden terugbetaald en ook de artiest worden gewoon betaald. Zij kunnen er volgens Douwes namelijk ‘ook niets aan doen’.

Live op Facebook
Later vanmiddag legt Erwin Douwes de hele situatie uit in de live radioshow TilbuZz die je hier vanaf 16:00 uur kunt volgen.

Pieter Soethout