Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Pieter Vreedeplein tijdens Bevrijdingsdag volledig in het teken van voetbal

Op zondag 5 mei is niet alleen de bekerfinale voor Willem II, ook is het Nationale Straatvoetbaldag. Op het Pieter Vreedeplein gaat dus voor de 7e keer het Straatvoetbaltoernooi van start. En deze dag zal dit jaar meer dan ooit in het teken staan van voetbal, fun, muziek en respect. Er is zelfs van alles te beleven naast het voetbal. Buurtsport Tilburg begeleidt al met al de tieners die spelen. Iedereen krijgt er de kans om volledig mee te leven met Willem II dat deze middag in Rotterdam strijdt in de bekerfinale.

Aan het toernooi doen 17 teams mee die in 3 categorieën spelen: jongens 13-15 jaar, meiden 13+ en jongens 16+. De teams komen uit diverse wijken in Tilburg.

Programma

Het toernooi start zondag om 9.30 uur. Dan beginnen eerst de meiden van 13+. De jongens tussen 13 en 15 starten om 12.00 uur. Daarna om 14.00 uur de jongens van 16 jaar en ouder. Het toernooi eindigt die dag om 17.00 uur.

Vermaak

Rondom het toernooi is er voldoende vermaak te vinden voor jong en oud. Ze gaan dus niet alleen op straat voetballen. Want er is ook een heus FIFA E-sports toernooi, waar 10 personen tegelijk FIFA-19 kunnen spelen. Maar er zijn ook bootcamps. Team Buurtsport daagt je uit in de pannakooi, en gaat met jou een wedstrijd hooghouden aan. Ook de Tilburgse beweegwagen is aanwezig voor de jonge kids. Zij kunnen er zich vermaken met sport- en spelmaterialen. Een dj zorgt voor muziek en praat het geheel aan elkaar.

Winactie: Voorspel de uitslag van Willem II – Ajax

Dit jaar staat 5 mei in Tilburg dus nog meer in het teken van voetbal. Willem II en Ajax spelen immers de bekerfinale in de Kuip. Tijdens het toernooi krijgen bezoekers op het plein ook de kans om bij een speciale stand de uitslag te raden. Tevens is de bekerfinale vanaf 17 uur live te zien bij Lokaal Zeven op het Pieter Vreedeplein.

Kees-Luc Simons