Matthias Verreth bevestigt dat hij Willem II na twee seizoenen verlaat

Verreth na het doelpunt tegen FC Dordrecht waardoor Willem II promotie veiligstelde (foto: Geert van Erven)

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu bevestigt hij het zelf officieel: Matthias Verreth verlaat Tilburg na twee seizoenen. De Belgische middenvelder verlengt zijn aflopende contract niet en gaat naar alle waarschijnlijkheid een buitenlands avontuur aan.

De 26-jarige Verreth bedankt de fans van Willem II op zijn Instagram. “Wat een jaar vol teleurstelling leek te worden, eindigde in een onvergetelijk seizoen. Jullie als fans, de promotie naar de Eredivisie, het kampioenschap en het grote feest op de Heuvel zijn momenten die ik voor altijd zal herinneren”, laat hij weten. “Bedankt aan iedereen in en rond Willem II, veel succes in de Eredivisie en wie weet tot ziens.”

Positieve reacties

Op zijn bericht reageren meerdere (inmiddels oud-)teamgenoten van de Belgische middenvelder. “Maat, veel succes. Ik heb genoten van je,” laat supersub Jeremy Bokila weten. Sigurgeirsson wenst de middenvelder ook veel succes en zijn landgenoot Rob Nizet doet hetzelfde. “Good luck brother”, reageert hij.

Verreth was een van de twee vaste middenvelders van Willem II de afgelopen jaren. Hij stond de afgelopen seizoenen bijna iedere wedstrijd in de basis. Hij speelde 73 wedstrijden voor Willem II waarin hij vijf keer scoorde en vier keer aangever was.

Serie B

Willem II promoveert dus, maar Verreth gaat niet mee. Volgens Italiaanse bronnen zou hij de stap maken naar Brescia, dat op het tweede niveau van Italië uitkomt. Dit zal waarschijnlijk in de komende dagen bekendgemaakt worden.

LEES OOK:
Tilburg ontploft na promotie van Willem II
Willem II schrijft historie: alle seizoenkaarten voor volgend jaar uitverkocht

Pieter Soethout