Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Kevin Hofland blijft tot 2024 bij Willem II

Kevin Hofland (foto: Willem II media).

Kevin Hofland blijft nog twee seizoenen als trainer bij Willem II. Ondanks dat de club degradeerde uit de Eredivisie, heeft hij tot 1 juli 2024 getekend. De Tricolores willen met Hofland voor de groep zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste niveau.

Volgens Willem II heeft Kevin Hofland in de twee maanden dat hij probeerde de club in de Eredivisie te houden veel tevredenheid en respect verdiend. Niet alleen bij de spelersgroep, maar ook bij de overige stafleden en medewerkers van de club.

‘Hoogste prioriteit’
De nieuwe technisch directeur Teun Jacobs wilde Hofland dan ook snel duidelijkheid geven over zijn toekomst bij de club. “De samenwerking met Kevin verlengen had onze hoogste prioriteit.” Volgens Jacobs is Kevin Hofland een ambitieuze en moderne trainer die aangetoond heeft spelers te kunnen inspireren om als een team samen te werken.

In de twee maanden dat hij bij Willem II werkte, wist hij weer het geloof in handhaving terug te krijgen, na een ongekend slechte reeks van de Tricolores. “Ik ben ingestapt om Willem II te helpen. Sportief gezien is dat niet gelukt, maar op andere vlakken is vooruitgang geboekt”, zegt de coach van de Tilburgse club.

Vol voor promotie
Kevin Hofland wil Willem II zo snel mogelijk terugbrengen naar de Eredivisie. “Ik sta voor innovatie, heldere communicatie en de mentale en fysieke groei van spelers.” Door de fijne samenwerking de afgelopen twee maanden, wilde hij graag in Tilburg blijven. “Ik koester de omgang met de mensen en wil dus met spelers, staf, medewerkers, supporters en sponsoren vol overtuiging voor promotie naar de Eredivisie gaan.”

Wie Kevin Hofland gaan assisteren bij Willem II is nog niet duidelijk. Technisch directeur Teun Jacobs gaat nog in gesprek met de overige stafleden.

LEES OOK:
Willem II strikt Teun Jacobs (38) als nieuwe technisch directeur
Kevin Hofland blijft zo goed als zeker bij Willem II: ‘Dat hoopt iedereen’
Drama in Tilburg: Willem II degradeert ondanks zege op FC Utrecht
Kevin Hofland moet Willem II voor degradatie behoeden

Collin Beijk