Kevin Hofland moet Willem II voor degradatie behoeden

Kevin Hofland was eerder in Nederland actief bij Fortuna Sittard (foto: ANP 2022/Marcel van Hoorn).

Kevin Hofland wordt de nieuwe trainer van Willem II. Dat zeggen bronnen bij de Tilburgse voetbalclub tegen De Telegraaf. Hij volgt Fred Grim op, die vorige week ontslagen werd.

Lang zag het ernaar uit dat Zeljko Petrovic terug zou keren naar Tilburg. De 56-jarige Montenegrijn gaat echter bij een club in Qatar aan de slag en kon niet onder die afspraken uit, meldt Omroep Brabant. Dat Willem II hem een contract voor anderhalf seizoen aanbood, veranderde daar niets aan.

Akkoord
Willem II onderhandelde op dat moment ook al met Hofland en bereikte zondagavond een akkoord met de ex-international.

Hofland was het laatst als trainer actief bij het Duitse Wolfsburg, als assistent van Mark van Bommel. Daarvoor was hij assistent- en hoofdtrainer van Fortuna Sittard en trainde hij de jeugd van PSV.

Degradatiezone
Willem II bevindt zich in de degradatiezone van de Eredivisie. De ploeg, die afgelopen weekend nog onder leiding stond van assistent Denny Landzaat, verloor zondag de degradatiekraker tegen concurrent Fortuna Sittard met 1-0.

Voetbalanalist Willy van de Kerkhof vreesde eerder op de dag nog dat er geen enkele coach zou durven instappen bij Willem II. “Want als je daar als coach instapt en je degradeert, dan heb je dat toch op je cv staan. Dat wil een trainer niet.”

Perspectief
Hofland ziet kennelijk nog wel voldoende perspectief om de ploeg te behouden voor de Eredivisie.

Willem II heeft 22 punten veroverd in 26 wedstrijden. Daarmee houdt de ploeg op dit moment alleen Sparta en PEC Zwolle onder zich. Maar Sparta heeft twee duels minder gespeeld. Als Sparta de gestaakte wedstrijd tegen Vitesse uitspeelt en de 1-0 voorsprong nog zes minuten weet te vast te houden, staat de ploeg van Henk Fraser al een punt boven Willem II.

Omroep Brabant