Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Willem II strikt Teun Jacobs (38) als nieuwe technisch directeur

Teun Jacobs is de nieuwe technisch directeur (foto: Willem II Media).

Willem II heeft Teun Jacobs aangesteld als nieuwe technisch directeur. De 38-jarige Jacobs volgt Joris Mathijsen op, die begin maart op non-actief werd gesteld. Willem II degradeerde zondag tijdens de laatste speelronde van de Eredivisie naar de Keuken Kampioen Divisie.

Jacobs, die tot voor kort technisch manager was bij Almere City FC, ondertekende in Tilburg een contract voor twee jaar, meldt Omroep Brabant. “Natuurlijk had ik zoals iedereen hier liever gezien dat de club erin was gebleven, maar dat is helaas niet de realiteit. Terugkeren naar de Eredivisie is gezien de status van de club een logische ambitie”, aldus Jacobs, die ook werkte in de jeugdopleiding van NEC (2004-2013) en bij de KNVB (2013-2019).

Willem II besloot begin maart om hoofdtrainer Fred Grim te ontslaan en technisch directeur Mathijsen op non-actief te zetten. Enkele weken later werd de oud-international van Oranje ontslagen.

Onder leiding van trainer Kevin Hofland slaagde Willem II er niet in zich te handhaven in de Eredivisie. De Tilburgers wonnen op de slotdag weliswaar met 3-0 van FC Utrecht, maar omdat de concurrenten Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam ook wonnen, verdwijnt Willem II na acht jaar uit de hoogste afdeling.

LEES OOK:
Drama in Tilburg: Willem II degradeert ondanks zege op FC Utrecht
Willem II neemt weer afscheid, hoofd scouting Gerard Wielaert weg
Willem II en Joris Mathijsen akkoord over vertrek, rechtszaak afgewend
Willem II ontslaat Fred Grim en Joris Mathijsen op non-actief

Omroep Brabant