De thuiswedstrijden van Tilburg Trappers gaan weer van start

TILBURG – In het ijshockey gaat als eerste sport, naast het betaald voetbal, weer officieel competitie gespeeld worden in Nederland. Vorige week heeft de overheid de coronamaatregelen voor topsporters aangepast. Vrijdag 18 december is daarom weer de eerste thuiswedstrijd van ijshockeyclub Tilburg Trappers.

Vanaf 17 december mogen topsporters in sportcompetities weer trainen en spelen zonder de geldende coronarestricties. Die golden ook voor de Duitse Oberliga-competitie, waar de Tilburg Trappers al vijf jaar aan meedoen. De afgelopen tijd konden de ijshockeyers maar beperkt trainen vanwege de coronamaatregelen. “Nu kunnen we weer met de volledige groep trainen, waar dat tot vorige week alleen in groepjes van vier mocht”, aldus Ruud van Baast, directeur van de ijssportclub. De competitie was al op 6 november van start gegaan, voor de versoepeling reed het team elke woensdag naar een ijshal in Duitsland om een groepstraining te kunnen doen.  

Testfaciliteiten  

Vlak voor alle wedstrijden worden heel de staff en alle spelers getest op corona. De club heeft gezorgd voor eigen testfaciliteiten. De testresultaten mogen niet ouder dan 24 uur zijn op het moment dat een wedstrijd begint. Om vier uur in de middag op de dag van de wedstrijd werd de eerste speler getest, zijn resultaat was negatief. Maar als iemand wel positief wordt getest, moet die persoon direct naar huis. Volgens de directeur is het wel een dubbel gevoel dat ze nu mogen spelen. Ze zijn er heel blij mee, maar ze vinden het ook heel vervelend voor alle mensen die heel veel moeten missen.

Livestream 

Publiek mag voorlopig nog niet bij de wedstrijden zijn, en daarom worden ze live gestreamd. Ook alle mensen met een seizoenkaart krijgen toegang tot deze streams. De directeur van Tilburg Trappers vertelt dat de competitie nog lang duurt. Hij hoopt dus ook dat de club gezien de vaccinatiecampagne zachtjes aan toch weer publiek mag ontvangen.

Malou den Ouden