Wethouder Mario Jacobs (GroenLinks) wordt dijkgraaf waterschap Aa en Maas

Mario Jacobs in het programma Raad & Daad van Omroep Tilburg

TILBURG – Mario Jacobs wordt per 23 april 2021 dijkgraaf voor waterschap Aa en Maas. Dat heeft de gemeente Tilburg vrijdagmiddag bekend gemaakt. Jacobs zit momenteel in zijn tweede termijn als wethouder, met onder andere Groen en Mobiliteit in zijn portefeuille.

“De afgelopen jaren heb ik me met enorm veel plezier ingezet voor een sociaal, vitaal en vooral groen Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en onze regio. Met pijn in het hart verlaat ik dan ook ‘mijn’ Tilburg om bij het waterschap aan de slag te gaan”, zo laat Jacobs in een verklaring weten.

Burgemeester Theo Weterings feliciteert de wethouder met de voordracht. “We hebben alle begrip voor zijn keuze om deze prachtige kans als dijkgraaf bij waterschap Aa en Maas niet voorbij te laten gaan. Mario’s hart ligt immers bij natuur, landschap, klimaatadaptatie en water. Het gemeentebestuur en onze organisatie gunnen hem deze overstap. We waarderen de enorme bijdrage die Mario heeft geleverd aan het bouwen aan onze inclusieve, vitale en duurzame stad. We wensen hem veel succes en plezier in deze nieuwe uitdaging en vertrouwen erop dat de deskundigheid, betrokkenheid en collegialiteit die hij in Tilburg als bestuurder heeft laten zien, ook bij het waterschap optimaal tot hun recht komen.”

Wie Mario Jabobs gaat vervangen als wethouder, is nog niet bekend. Overigens is Jacobs niet de eerste bestuurder uit het college die het wethouderschap inruilt voor een functie bij het waterschap. Eerder maakte wethouder Erik de Ridder (CDA) ook de overstap en werd watergraaf bij Waterschap De Dommel. Hij werd destijds opgevolgd door partijgenoot Rolph Dols.

Mario Jacobs was, net als de andere wethouders, eerder dit jaar te gast in het programma ‘Raad & Daad: Op Straat’ van Omroep Tilburg. Kijk hier de aflevering terug:

Tijmen Moelker