Dames Handball Tilburg kampioen: ‘Het is geen sport voor watjes’

Het is feest bij het damesteam van Handball Tilburg. Op 14 mei zijn de speelsters kampioen geworden. Daar zijn Marieke Potters en Meike Marchand maar wat blij mee.

Voorzitter en speelster Marieke Potters van Handball Tilburg vindt het een stoere sport. “Het is geen flauwe sport maar wel lekker met elkaar aanpakken. Het is niet per se de meest bekende sport maar wel een leukere sport dan dat de meeste mensen denken.” Ook haar medespeelster Meike Marchand is het daar mee eens. “Het is geen sport voor watjes. Het is echt aanpakken. Je verdedigt en valt aan als team. Dat vind ik heel erg leuk.”

Nog geen vijf jaar

Handball Tilburg bestaat pas sinds 2020. “De vereniging is ontstaan vanuit studentenvereniging Camelot. Een groep meiden wilden blijven handballen nadat ze daar een heel leuke tijd hebben gehad. Maar Tilburg had geen handbalvereniging en besloten toen om zelf een vereniging op te richten”, vertelt Potters.

Inmiddels telt de vereniging 65 leden. Dat gaat van jong tot oud. “Er is 1 herenteam en 1 damesteam. Ook hebben we twee jeugdteams die in de zomer ook beachhandbal spelen”, aldus Potters. Het damesteam speelt in de midweekcompetitie maar de droom is om te spelen in het weekend. Daarvoor zijn alleen nog wel wat meer speelsters nodig.

Kampioenschap

Marchand maakt voor het eerst mee dat het damesteam kampioen is geworden. “Dat was heel erg bijzonder. En vooral ook erg fijn dat je er met je team naartoe werkt. Je staat er als team in het veld en je verdient de punten”, zo laat Marchand weten.

Ook Potters kijkt tevreden terug. “We hebben een goed seizoen gehad. Vanaf het begin hebben we er als team al best wel sterk gestaan. En zodoende zijn we kampioen geworden”, vertelt Potters trots.

Handbalwedstrijd op tv

En hoe Marchand terecht is gekomen bij de sport? “Het is heel gek gekomen. Ik zei tegen mijn ouders op vakantie dat ik graag een teamsport wilde gaan doen. Op tv zag ik een handbalwedstrijd voorbijkomen. En toen zei ik: ik ga handballen. Ik ben eerst in Goirle begonnen en nu sinds twee jaar hier.”

Het seizoen is al voorbij maar vanaf september gaan de speelsters weer aan de slag. Een doel is al wel duidelijk. “Weer kampioen worden natuurlijk”, lacht Marchand.

LEES OOK:
Internationaal beachhandbaltoernooi brengt topsporters naar het Spoorpark

Vanessa Spaanderman