Gratis clinic voor vrouwen bij basketbalvereniging High Five

Clinic voor vrouwen bij High Five
Gratis clinic basketbal voor vrouwen (Bron: High Five)

De Tilburgse basketbalvereniging High Five heeft voor alle meiden en vrouwen die basketbal een keer willen uitproberen een gratis clinic gepland op zondag 26 mei. De training wordt door twee eredivisiecoaches gegeven.

Het initiatief komt vanuit de basketbalvereniging om zoveel mogelijk meiden en vrouwen uit Tilburg en omgeving, in aanraking te laten komen met basketbal en de vereniging. Zo wil de vereniging het vrouwenbasketbal naar een hoger niveau tillen. Met de gratis clinic krijgen alle meiden en vrouwen in Tilburg de mogelijkheid om de sport uit te proberen.

Edwin Gros, voorzitter van High Five geeft aan dat de vereniging een gezellige, bruisende basketbalvereniging is met meer dan 600 leden en 32 teams. ‘’We hebben een grote groep recreanten die elke zaterdag trainen, wat een mooi resultaat is. We willen ook ervoor zorgen dat de vereniging voor vrouwen interessant is.’’

Zo is maar 20% van alle mensen binnen de vereniging vrouw. ‘’Vanuit de basketbalvereniging, zien we dat we meer mannen hebben. Maar er moet een goede afspiegeling zijn. Daarom hebben we acties om het vrouwenbasketbal groter te maken’’, vertelt Jacomijn Kuiper van High Five.

Alle leeftijden

Vrouwen van alle leeftijden mogen meedoen. ‘’Mensen mogen gewoon binnenlopen, ze hoeven zich niet aan te melden. Zo willen we het graag laagdrempelig maken. We hopen in ieder geval 50 mensen te bereiken’’, vertelt Kuiper. Zo heeft de vereniging al veel reacties gehad van moeders, vriendjes en vriendinnetjes van de spelers die het event mochten delen via posters.

Na de clinic

Na de clinic wordt er voor de vrouwen die al bij de vereniging zitten een ladies only middag geregeld. ‘’Zo willen we alle vrouwen in het zonnetje zetten. Ze gaan met z’n allen basketballen en we hebben een fotoshoot op de planning staan’’, aldus Kuiper.

Eerder dit jaar werd het meisjes U14 team dit seizoen kampioen in de eerste divisie.

LEES OOK:
Uniek voor High Five: basketbalmeiden winnen landelijk kampioenschap

Eline Smits