Willem II kan rumoerig jaar afsluiten met revanche op NAC

Willem II en NAC streden zondagmiddag om de drie punten in het Koning Willem II stadion (foto: Omroep Tilburg)

Er staat vrijdagavond een echte clash op het programma: Kruikenstad tegen Kielegat, het Rood-Wit-Blauwe Leger tegen de Yellow-Army, de nummer één van de ranglijst tegen de nummer zeven. Willem II en NAC nemen het voor de tweede keer dit seizoen tegen elkaar op. De Tricolores kunnen in Breda revanche nemen voor de 1-4 nederlaag die de Tilburgers afgelopen september in eigen huis leden.

De nederlaag tegen NAC was midden in de rumoerige tijd die Willem II beleefde. De derby moest wegens een staking in twee delen worden gespeeld. Dit betekende het einde voor trainer Reinier Robbermond en ook technisch directeur Teun Jacobs kondigde een aantal dagen later zijn vertrek aan. Sinds de aanstelling van Maes waait er een heel andere wind aan de Goirleseweg. Zo is er in de competitie nog maar één keer verloren.

Revanche
Afgelopen dinsdag leed Maes zijn tweede nederlaag met de Tricolores. De bekerwedstrijd tegen FC Groningen ging, tot groot chagrijn van de oefenmeester, met 1-3 verloren. Er zal in Breda dus uit een ander vaatje getapt moeten worden om met drie punten van het veld te stappen.

Niet alleen Willem II, maar ook NAC is bezig aan een goede periode. De Geel-Zwarten uit Breda hebben onder de leiding van trainer Jean-Paul van Gastel de weg naar boven gevonden. De ploeg eindigde in de tweede periode op de tweede plaats, achter periodekampioen Willem II.

Blessures
Een voordeel voor de Tricolores is dat NAC niet over een complete selectie beschikt. Zo zijn aanvoerder Clint Leemans en de aanvaller Sigurd Haugen waarschijnlijk niet op tijd fit voor de wedstrijd tegen Willem II. Verder zijn verdediger Boy Kemper en Patriot Sejdiu beide lang geblesseerd. Vooral het ontbreken van die laatste zal in Tilburg tot gejuich lijden, want Sejdiu in Tilburg tweemaal wist te scoren.

De Kruikenzeikers moeten het zelf zonder Thijs Oosting doen. De 21-jarige buitenspeler liep tijdens de training een lichte knieblessure op, waardoor hij er een aantal weken uit ligt. Een lichtpuntje voor de Kruikenzeikers is het nieuws van afgelopen week: supersub Jermey Bokila verlengt zijn contract. Daarvoor beloont Maes hem meteen met pas zijn tweede basisplaats van dit seizoen. Het is voor de Tricolores ook te hopen dat hij zijn contractverlenging kan vieren met doelpunten en de overwinning.

Support
350 trouwe supporters steunen Willem II in Breda. Voor alle andere supporters is er de oproep om de spelersbus om 17:30 uit te zwaaien en het laatste steuntje in de rug te geven.

LEES MEER:
Willem II – NAC: dit waren de meest opvallende Brabantse Derby’s

Fabrice Leclaire