Willem II heeft eerste versterking bijna binnen: Didillon op weg naar Tilburg

Willem II-fans na promotie naar de Eredivisie (foto: Geert van Erven)

Het bleef na de huldiging een tijdje stil vanuit Willem II, maar de eerste versterking voor het aankomende Eredivisieseizoen lijkt er dan toch te zijn. Thomas Didillon komt naar alle waarschijnlijkheid naar Tilburg, melden goed ingevoerde bronnen.

De keeper komt transfervrij over van Cercle Brugge, waar hij meerdere seizoenen onder contract stond. Hij keepte er vorig jaar niet één wedstrijd in het eerste en trainde mee met het tweede. Daarvoor werd hij verhuurd aan AS Monaco, waar hij tot slechts één wedstrijd kwam. Hij keepte in de bekerwedstrijd tegen Rodez AF. Die wedstrijd werd na strafschoppen verloren. Nu lijkt het erop dat de 28-jarige Didillon naar Willem II komt.

Voordat hij werd verhuurd aan AS Monaco speelde hij twee seizoenen bij Cercle Brugge. Daar was hij lange tijd de nummer een. Hij keepte 59 wedstrijden en was af en toe zelfs aanvoerder, totdat hij begin 2022 zijn vinger brak. Daarna keepte hij vrijwel niet meer.

Vier keepers

Het is dus wel te stellen dat het Didillon op dit moment aan wedstrijdritme ontbreekt en het is dan ook nog niet duidelijk wat zijn komst voor de andere keepers betekent. Joshua Smits was afgelopen seizoen de onbetwiste nummer één en werd zelfs uitgeroepen tot beste keeper van de KKD. Het zou dus kunnen dat Willem II in Didillon een geduchte concurrent voor Smits ziet.

De andere keepers in de selectie zijn Connor van den Berg en Maarten Schut. Met die laatstgenoemde zit Willem II nog om tafel voor een eventueel nieuw contract.

LEES OOK:
Matthias Verreth bevestigt dat hij Willem II na twee seizoenen verlaat

Pieter Soethout