Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Willem II gaat op bezoek bij De Graafschap, Maes moet puzzelen

Peter Maes kijkt rustig toe tijdens een positiespel op de training (foto: Omroep Tilburg)

Willem II gaat vrijdagavond op bezoek bij De Graafschap. Na drie gelijke spelen zullen de Tricolores de volle punten mee terug naar Tilburg willen nemen. Maar dat zal niet makkelijk worden, want de ploeg uit Doetinchem staat op een verdienstelijke vierde plek. Daarnaast kan Maes niet beschikken over al zijn aanvallers.

Op de training van donderdagochtend zag de Belgische oefenmeester frisheid en heel veel honger. “Het is natuurlijk een topmatch en voor zo´’n wedstrijd hoef je niemand te motiveren. Zeker niet in de omstandigheden waarin we zitten.” Hiermee doelt de trainer van Willem II op de drie gelijke spelen die vooraf gingen aan de wedstrijd tegen De Graafschap.

Spoeling is dun

Waar het koppeltje Oosting en De Leeuw vorige week nog aan de start van de wedstrijd stond, is dat nu anders. “Michael de Leeuw is afgehaakt met een spierblessure. Ook Patrick Joosten is er vrijdagavond niet bij. Dat betekent dat wij op dit moment drie spitsen hebben. Daarvan kunnen er twee zestig minuten spelen en van die andere weten we het niet.”

Hiermee doelt Maes op Hilterman en Oosting, die zestig minuten kunnen spelen, en Bokila, waarover nog onzekerheid is. “Bokila is wedstrijdfit, maar we moeten nog maar zien hoe zijn lichaam daadwerkelijk reageert op de intensiteit van zo’n wedstrijd.” De spoeling voorin is dun, erkent ook de trainer. “Daarin proberen wij een weg in te vinden. We kunnen dat wel oplossen en we hebben dat in de voorafgaande wedstrijden ook al gedaan.” Het lijkt erop dat Hilterman en Oosting gaan starten en dat Bokila kan invallen.

Niet slecht gevoetbald

Verder heeft Willem II, naast de bekende blessures, een fitte selectie. De bekende namen zullen dus moeten proberen een overwinning uit het vuur te slepen in Doetinchem. De laatste paar wedstrijden lukte dat telkens niet, maar dat betekent volgens Maes niet dat er slecht gevoetbald wordt. “Tegen Ajax hebben we gewoon goed gespeeld en tegen PSV was het minder. We hebben een goede reactie gegeven tegen Cambuur en die wedstrijd ook goed geanalyseerd, waar het minder ging. Daar hebben de jongens goed op gereageerd.”

De komende wedstrijden – tegen De Graafschap en ADO – zijn voor Willem II essentieel. Al wil de Belgische oefenmeester ze ook niet te belangrijk maken. “We moeten niet vergeten dat de andere teams ook nog gewoon punten laten liggen. Daar wordt eigenlijk nooit over gesproken. Wij moeten ons eigen ding doen. We hebben een mooie marge opgebouwd, waardoor we in een mindere periode perfect overleven.”

Carnavallen

Het is dit weekend niet alleen Willem II – De Graafschap, maar ook – voor veel Tilburgers misschien wel net zo belangrijk – carnaval. Zelf heeft Maes daar niet veel mee. “Ik ken het wel, want ik woon in de grensstreek, maar zelf ben ik nooit een carnavaller geweest. De trainer zal naar alle waarschijnlijkheid niet te zien zijn in de stad, maar de spelers misschien wel. “Dat hangt helemaal af van het resultaat natuurlijk”, zegt Maes met een grijns op zijn gezicht.

LEES OOK:
Willem II wint ook niet van Cambuur, derde gelijkspel op rij

Pieter Soethout