Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Keeperstrainer per direct weg bij Willem II door verschil van inzicht

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Harald Wapenaar vertrekt per direct bij Willem II. Volgens de Tilburgse club is een onoverkomelijk verschil in visie en werkwijze de reden van de plotselinge scheiding. De keeperstrainer was ruim vijf jaar verantwoordelijk voor de sluitposten bij Willem II.

De Tricolores zijn al maanden in verval en wilde juist hun rug rechten tijdens de winterstop. Het plotselinge vertrek van de keeperstrainer is de zoveelste nul op het rekest. Wapenaar laat weten dat het vertrek niet makkelijk is: “Juist in het belang van de club waar ik een mooie tijd heb gehad, successen mee vierde en keepers heb zien groeien in hun ontwikkeling, nemen we het besluit dat het beter is dat onze samenwerking eindigt.”

De onder vuur liggende technisch directeur Joris Mathijsen reageert ook op het vertrek van de 51-jarige Wapenaar: “Wij zijn Harald dankbaar voor de vele jaren waarin hij onderdeel uitmaakte van onze technische staf. Hij heeft onze keepers naar hogere niveaus gebracht en is belangrijk geweest met zijn ondersteuning van onze hoofdtrainers.”

De club heeft nog geen vervanger voor Wapenaar aangewezen. Over acht dagen staat de eerstvolgende competitiewedstrijd op het programma. Willem II gaat dan op bezoek bij hekkensluiter PEC Zwolle.

Gijs de Rooij