Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Ondernemersprijs BORT voor Taxi Korthout

Foto: VNO/NCW Brabant-Zeeland

Taxi Korthout uit Tilburg heeft woensdag de BORT-prijs gewonnen. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan bedrijven die goed presteren met een sterk maatschappelijk accent. Het taxibedrijf ontving de titel uit handen van juryvoorzitter en wethouder Bas van der Pol.

De wethouder Economie prees Taxi Korthout voor de groei die het bedrijf heeft doorgemaakt ondanks de coronacrisis. Veel taxibedrijven hebben het zwaar door het vele thuiswerken, waardoor er minder passagiers vervoerd worden. Taxi Korthout toonde veerkracht en is marktleider in de regio Midden-Brabant.

Daarnaast kreeg het Tilburgse taxibedrijf complimenten voor de aandacht voor kwetsbare groepen in de samenleving. Zo verzorgt Taxi Korthout veel ritten voor mensen die slecht ter been zijn of bijvoorbeeld patiënten die van en naar het ziekenhuis moeten. Verder is het bedrijf ondanks de coronacrisis niet gestopt met het verduurzamen van zijn wagenpark waardoor de auto’s van Korthout gezamenlijk steeds schoner worden.

Voordracht door collega’s
De BORT-prijs is een jaarlijkse prijs voor goed ondernemerschap met een sterk maatschappelijk accent. De genomineerde bedrijven zijn voorgedragen door collega-ondernemers uit de regio Tilburg. De jury onder leiding van wethouder Bas van der Pol kon kiezen uit drie bedrijven:

  • Taxi Korthout
  • CoreDux Netherlands
  • Machine- en Constructiefabriek Moergestel

De jury keek tijdens de uitreiking van de BORT-prijs dit jaar vooral naar het thema ‘duurzame meerwaarde’. Verder werd gelet op de binding met de regio en toekomstvisie van de ondernemingen. Taxi Korthout ging er dus met de titel vandoor.

De BORT-prijs is een initiatief van VNO-NCW Midden Brabant en belangenorganisatie BORT. De titel werd voor de 27ste keer uitgereikt.

Foto: VNO/NCW Brabant-Zeeland

Collin Beijk